Arla bygger egen gård i Nigeria

Arla Foods etablerer en moderne mælkeproduktion i det nordlige Nigeria. Det er næste skridt i andelsselskabets langsigtede engagement i at understøtte udviklingen af den nigerianske mejerisektor.

I 2022 er det forventningen, at Arla har fædigbygget sin egen mælkeproduktion i Nigeria. Arkivfoto

En ny Arla-gård i Nigeria, der er en af verdens hurtigst voksende nationer, skal hjælpe med at uddanne lokale mælkeproducenter, så man kan øge mælkeydelsen og -kvaliteten, forbedre dyrevelfærden og gårdenes lønsomhed i landet.

Gården som nu skal bygges er på 200 hektar og kommer til at ligge i delstaten Kaduna i det nordlige Nigeria. Gården har plads til 400 malkekøer, moderne malkerum og -teknologi, græsarealer og boliger til 25 medarbejdere.

Ud over at tilbyde uddannelse og støtte til lokale mælkeproducenter vil gården også fun-gere som en moderne kommerciel mælkeproduktion i Nigeria. Med tiden forventes gården at producerer over 10 tons mælk om dagen, som vil blive forarbejdet på Arlas mejeri i Kaduna og solgt til nigerianske forbrugere. Inden 2050 er det forventningen, at landets befolkning når 400 millioner mennesker.

Stigende efterspørgsel på mejeriprodukter

Den nigerianske mejerisektor producerer i øjeblikket mindre end 10 procent af de mejeriprodukter, der efterspørges, og andelen forventes at blive mindre, i takt med at befolkningen vokser.

- Der er stort behov for nærende mad og mejeriprodukter til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra Nigerias hurtigt voksende befolkning. Det kræver, at udbuddet bliver suppleret med importerede fødevarer for at opretholde fødevaresikkerheden, mens det samtidig er vigtigt at støtte regeringens langsigtede plan om omstilling af landbruget, så der kan opbygges en bæredygtig mejerisektor i Nigeria. Etableringen af vores egen mælkeproduktion er det næste vigtige skridt i vores langsigtede engagement i Nigeria, siger chef for Arla Foods International, Simon Stevens i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand i Arla Foods Jan Toft Nørgaard er stolt over mejeriets engagement i Nigeria, hvor man har været siden 2017.

- Jeg er meget stolt af vores samarbejder, der understøtter en bæredygtig udvikling af den nigerianske mejerisektor, og jeg glæder mig samtidig til at se, de resultater vores nye topmoderne gård kommer til at opnå, siger ha.

Arlas ekspert inden for Farm Management Snorri Sigurdsson bliver leder af gården, og han kommer også til at stå for uddannelsen af de lokale landmænd.

Læs også