Nyt værktøj sikrer nem og hurtig registrering i stalden

EasyCow hedder et nyt værktøj, som skal gøre hverdagen mere effektiv for danske kvægproducenter.

EasyCow erstatter programmerne BoviSoft og SmartKoen og kan bruges på mobil, tablet, touchskærme og PC. EasyCow samler det bedste fra BoviSoft og SmartKoen, og der er også udviklet forbedringer. Blandt andet er opdateringerne gjort hurtigere, der er mulighed for offline adgang, og værktøjet findes på både dansk og engelsk.

Hurtigt overblik, tidsbesparelse og færre registreringsfejl. Det er blot nogle af gevinsterne ved at bruge et digitalt værktøj til at registrere arbejdet med køerne på mobil eller tablet, imens man arbejder i stalden.

EasyCow spiller sammen med DMS og er Seges Innovations nye værktøj til registreringer direkte i stalden. EasyCow blev lanceret på Kvægkongressen i sidste måned, og Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg, udtrykte stor begejstring for værktøjet.

- Jeg tror på, at EasyCow bliver vores nye bedste ven, når vi arbejder hos dyrene i stalden. Det giver dig bedre overblik, sparer tid, og det sikrer, at du registrerer, mens du husker det – og dermed laver du færre fejl, sagde Christian Lund.

EasyCow erstatter programmerne BoviSoft og SmartKoen og kan bruges på mobil, tablet, touchskærme og PC.

EasyCow giver svar med det samme

I udviklingen af EasyCow har Seges Innovation inddraget en lang række kvægproducenter både i behovsbeskrivelsen og i testfasen. Ellinglund Økologi ved Silkeborg, er én af de bedrifter, der har været involveret i udviklingen.

- Man skal ikke rende rundt fra kontor og til stald. Når man står ved et dyr, kan man bruge EasyCow med det samme og få de oplysninger, du skal have. Registreringerne er på plads, og vi kan bruge dem effektivt, sagde fodermester Henrik Nielsen, der indtil nu har brugt BoviSoft til opslag og registreringer.

Henrik Nielsen har passet køer i over 30 år, og han hilser den digitale omstilling meget velkommen.

- Jeg har da stadig en blok i lommen, men det er ikke meget, jeg bruger den mere. Det er nemmere at slå op i telefonen, så får du svar med det samme. Og EasyCow er blevet nem at bruge, så det er rigtig godt, siger Henrik Nielsen.

Hurtige opdateringer og på engelsk

EasyCow samler det bedste fra BoviSoft og SmartKoen, og der er også udviklet forbedringer. Blandt andet er opdateringerne gjort hurtigere, der er mulighed for offline adgang, og værktøjet findes på både dansk og engelsk, så alle medarbejdere trygt kan arbejde med registreringer. Samtidig bygger EasyCow på en teknisk platform, der er klar til fremtiden og kan udvikles i takt med kravene fra landmænd og samarbejdspartnere.

De nuværende brugere af BoviSoft og SmartKoen vil blive ledt over i EasyCow, og Christian Lund håber, at mange flere vil bruge det nye værktøj.

- Jeg vil anbefale alle kvægproducenter, at man kraftigt overvejer at hoppe med på vognen nu. Det spritnye EasyCow er en perfekt anledning, siger Christian Lund.

Værktøjet er gratis for DMS-brugere og EasyCow kan findes på hjemmesiden af samme navn.

Læs også