Stigningen i kreaturnoteringen fortsætter

Danish Crown mærker øget efterspørgsel herhjemme grundet det gode sommervejr, samtidig med at der berettes om en stærk eksport. Det får slagterikoncernen til at hæve sin kreaturnotering igen.

Feriesæsonen har med indgangen til uge 27 meldt sin ankomst. For selvom efterspørgslen på især grillsortimentet følger varmegraderne og antallet af solskinstimer op, trækker kunderne generelt vejret, før de lægger den næste store ordre. Det får Danish Crown Beef til at hæve afregningen for alle kategorier med 60 øre/kg i den kommende uge.

Det skriver Danish Crown i sin ugentlige markedsberetning fredag.

- Sommerferien har for alvor meldt sig, hvilket også kan aflæses på ordrerne. Det vedvarende gode vejr betyder flere folk ude og omkring, hvilket skubber salget på især grillsortimentet op. Foodservice klarer sig også fortsat ganske fint, men vi begynder også at se kunder kigge mod de billigere varer og udskæringer, lyder det fra salgsdirektør i Danish Crown Beef, Henning Sønnichsen.

Eksporten er stærk

Sommerferien betyder dog ikke alene øget salg herhjemme, skriver Danish Crown. Også eksporten holder et fortsat flot niveau – især til Sydeuropa, hvor man efter to corona-somre nu mærker effekten af de genåbnede grænser turisternes genkomst.

- De stigende energipriser har samtidig givet ekstra liv til salget af biprodukter fra slagteprocessen, der kan indgå i energiproduktion såsom biodiesel og biogas. Generelt efterspørges disse produkter i dag til gode priser. Slutteligt oplever Danish Crown også en fin afsætning af huder, drevet af det på nuværende tidspunkt beherskede udbud, står der i markedsberetningen.

Ifølge Danish Crown betyder høje tilmeldingstal og de forestående to ugers ferielukning i Aalborg, at der vil forekomme udsættelser af slagtedyr i den kommende uge (27). Det kan ikke udelukkes, at der også vil forekomme udsættelser til den efterfølgende uge (28).

Læs også