Kvægfolk inviteres til stormøde i Sorø

Der er en række spændende faglige indlæg på programmet, når der tirsdag den 6. december er stormøde for kvægbrugere.

KvægrådgivningDanmark inviterer sammen med Landbrug & Fødevarer Kvæg, Viking/RYK og Kvægbrugsregion Øst til stormøde med spændende faglige indlæg. Det foregår tirsdag den 6. december hos VKST i Sorø.

Yke Kloppenburg, formand for Kvægbrugsregion Øst, og Lone Hesseldal fra KvægrådgivningDanmark (VKST) byder klokken 14.30 velkommen til en dag, der blandt andet handler om, hvordan det sikres, at dansk kvægbrug er bæredygtigt, økonomisk attraktivt og førende på markedsorienterede løsninger

Ida Storm, sektordirektør Landbrug & Fødevarer Kvæg, og Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg, står herefter for det første indlæg »Et bæredygtigt og økonomisk attraktivt kvægbrug«.

Priserne på mælk har aldrig været højere, og efterspørgslen på mælk og oksekød stiger, men det gør omkostningerne til energi og foder også. Samtidig er der en truende CO2-afgift på klimagas-udledningerne og et stort politisk fokus på landbruget, hvor der er høj bølgegang omkring kvægbrugerne.

Deltagere i tre spor

Senere på stormødet fortsætter deltagerne i to omgange i tre forskellige spor, der kommer ind på emner inden for henholdsvis rådgivning, Viking og kødkvæg.

Til sidst samles alle igen i et lokale, hvor det sidste indlæg holdes af Steffen Andersen, formand for Verdens bedste Fødevarer og tidligere senior vicepresident i Arla Foods – Rest of World.

»Få vent dine forventninger, bliv stolt af dit erhverv« er overskriften på Steffen Andersens indlæg.

Kalvekød, oksekød, mælk, ost og smør kan sælges til bedre priser, når sælgerne ved meget om produkterne og spreder passionen til kunderne og forbrugerne.

Det handler om den positive historie om afdelingen Rest of World i Arla Foods, der udviklede salgskompetencer og produktkendskab, som skaber værdi for ejerne.

Undervejs i stormødet er der middag – buffet og dessert – med blandt andet præmiering af livsydelse og top-3, mens Arla før stormødet holder kredsmøde for kreds Sjælland-Nord og Sjælland-Syd, og dette kredsmøde, som begynder klokken 12, er kun for Arla-andelshavere.

Læs også