AHV fejrer 10-års jubilæum på Agro Nord

Hele 2024 fejrer AHV 10-års jubilæum. Nu er det danske team klar til at fortælle deres historien, når de sætter fokus på dyresundhed på Agro Nord.

Historien om AHV International, virksomheden som sælger og rådgiver i produkter til at fremme sundheden i besætningen, begyndte i 2014, da Gertjan Streefland og Jan de Rooy grundlagde virksomheden.

Forud for det havde Gertjan Streefland, som var dyrlæge i Holland, gået og undret sig over, at yverbetændelse ofte bliver ved med at komme igen. Sammen med to andre begyndte han at interessere sig for, hvad der egentlig sker. De fandt ud af, at bakterier kan kommunikere med hinanden, og det blev startskuddet til virksomheden AHV.

Efter tre års omfattende test blev der åbnet en produktionslinje og et lager i Zwolle i Holland i 2017, hvor de første produkter til kvæg kom på markedet. Kort tid efter blev der åbnet salgskontorer i Storbritannien, Irland, Kroatien, Skotland, Frankrig, Tyskland, USA, Belgien, Italien og New Zealand. Og i 2022 i Danmark med Jesper Rask Pedersen i spidsen. I dag er der foruden ham ansat tre salgskonsulenter i Danmark med kvæg som speciale.

Udvidede produktsortimentet

AHV har ikke alene udviklet produkter til kvæg. Der er også startet et produktprogram til svin og smågrise, som også forhandles i Danmark.

Udover kvæg- og svineporteføljen er der også kommet en humanportefølje. Og så er der en på vej til fjerkræ.

Ingen antibiotika

Alle produkter er baseret på plantedele og planteekstrakter og indeholder ingen antibiotika, hvorfor der heller ikke er tilbageholdelsestid på kød og mælk.

Produkterne har baggrund i »Quorum Sensing«, som er dokumenteret molekylærbiologi og handler om, hvordan bakterier kan kommunikere med hinanden og arbejde sammen.

Lige nu arbejder AHV på en økologisk linje til kvæg, og indtil den er klar, glæder Jesper Rask Pedersen og det øvrige team sig til at fortælle om deres produkter, og hvilke erfaringer de har gjort sig i de danske malkekvægsbesætninger.

Læs mere om AgroNord 2024

På Agro Nord præsenteres det bedste avlsmateriale indenfor dansk og udenlandsk kvægavl. Agro Nord er et skue fyldt med kvæg og kosnak. Her er bedømmelse af afkomsgrupper og elitekøer af de fire danske malkeracer.

Læs mere her

Læs også