bannerPos

Danskernes foretrukne mælk kommer nu udelukkende fra køer på græs

Fremover kommer al Arla24-mælk fra køer, der er på græs.

Henning K. Andersen

17-06-2019 08:32
Arla24 når fra gård til butik inden for 24 timer. Det har gjort den til danskernes mest foretrukne mælk. Nu kan Arla også garantere, at mælken til Arla24 udelukkende kommer fra køer på græs. Det er et naturligt skridt, mener Arlas landedirektør.

For mange danskere er friskhed det vigtigste, når de vælger mælk i supermarkedet. Derfor lancerede Arla i sin tid Arla24 – en mælk, der når fra gård til butik inden for ét døgn. I dag er Arla24 danskernes foretrukne mælk, og hver fjerde mælk, der bippes gennem rullebåndet, er en Arla24.

Nu føjer Arla endnu en garanti til Danmarks mest solgte mælk. For fra i dag vil al Arla24-mælk komme fra køer på græs. Den nye garanti afspejler en ændring i, hvad forbrugerne går op i, når de køber mælk:

- Danskerne vil gerne have dagfrisk mælk, og det har vi i årevis garanteret med Arla24. De seneste år har vi dog også kunnet se en stigende efterspørgsel efter mælk fra køer på græs. Vores økologiske mælk kommer fra græssende køer, og derfor har det været et naturligt skridt for os også at føje køer på græs-garantien til Arla24-linjen, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.

Arla24 er danskernes yndlingsmælk

Hvert år indtager danskerne omkring 92 millioner kg Arla24. Den mængde svarer til 25 procent af hele det danske mælkemarked, og det gør Arla24 til danskernes foretrukne mælk.

Arla24 kommer i fire varianter: minimælk, skummetmælk, letmælk og sødmælk. Fra i dag vil det udelukkende være køer på græs, der står for mælken til alle fire varianter.

Økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret, hvis vejret tillader det, men der er ikke noget krav om, at køer fra konventionelle landmænd skal på græs. Derfor er det unikt, at Arla24 nu kommer fra køer på græs.
 

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next