bannerPos

Dyr fra hele Danmark eksporteres over grænsen

VikingDanmark forventer at sende minimum 10.000 levedyr over grænsen via deres nye eksportkoncept, VikingLivestock. - For nogle kvægbrugere er der økonomi i at lave kvier til eksport, mens der for andre er større værdi i at lave krydsningskalve, siger Lars Kloster, som er afdelingsleder ved VikingDanmark

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
26-06-2019 08:14
1. januar sidste år åbnede VikingDanmark for deres nye eksportkoncept, VikingLivestock. De forventer inden udgangen af 2019 at have eksporteret over 10.000 dyr alene i år.

Over 7.000 levedyr har det seneste år krydset grænsen med et lille skub fra VikingDanmarks eksportkoncept, VikingLivestock.

Et koncept hvor virksomhedens internationale netværk af sæddistributører arbejder sammen med det danske netværk af rådgivere om at sælge danske levedyr udenfor landets grænser.

- Viking sælger i forvejen sæd i en række lande udenfor Danmark så det var en oplagt mulighed også at

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39749 artikler)Prev1234567198619871988Next