bannerPos

Slagteri: Markedet for oksekød er uforudsigeligt

Uforudsigelighed præger fortsat markedssituationen for okse- og kalvekød både nationalt og globalt, lyder det fra det private slagteri Himmerlandskød A/S. Fotoet her stammer dog fra et andet slagteri. Arkivfoto
13-11-2020 10:29

Uforudsigelighed præger fortsat markedssituationen for okse- og kalvekød både nationalt og globalt, lyder det fra det private slagteri Himmerlandskød A/S.

Himmerlandskød A/S har sænket noteringen på en række områder:

Art: 1-5 Kalve og kvier under 12 mdr. -0,20 kr./kg, Art: 2-6 Ungtyre under 24 mdr. og kvier under 16 mdr. -0,20 kr./kg, Art: 4-6-8-9 Stude - kvier - unge køer - køer under 42 mdr. -0,40 kr./kg, Art: 9 Køer over 42 mdr. -0,40 kr./kg og endelig Art: 3 Tyre over 24 mdr. -0,40 kr./kg.

Handlen på hjemmemarkedet i detailhandlen er stabil, og der ses en stigende efterspørgsel efter dansk kød i køledisken.

Men kendetegnende for årstiden er, at efterspørgslen på okse- og kalvekød normalvis er udfordret. Og det er blevet yderligere forstærket grundet coronarestriktioner og en generelt lavere efterspørgsel i nedlukkede europæiske lande, lyder det fra Himmerlandskød A/S i en kommentar.

Nervøse markeder

- Mange udenlandske kunder er udfordret af nedlukninger grundet smitteudbrud, hvilket medfører ændringer i afsætningen – ofte med en meget kort tidshorisont til følge, skriver Himmerlandskød, og tilføjer:

- Omstillingsparathed i forbindelse hermed er derfor alfa og omega i denne tid.

Indtil nu har Himmerlandskød formået at navigere i de nervøse markeder, som blandt andet byder på en eksport til Sydeuropa på lavt blus.

Samtidig er Himmerlandskøds lokationer i Vesthimmerlands Kommune berørt af myndighedernes corona-nedlukning af nordjyske kommuner.

Alligevel lykkes slagteriet med at opretholde en normal produktionskapacitet.

- Alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra, lyder det fra Himmerlandskød, der i denne uge slagter 2.500 dyr på anlæggene i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup.

mip

 

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next