bannerPos

På strømpefødder i kalvestalden

Kalvedødeligheden hos Bo og Dorthe Skovbjerg Nielsen er markant lavere end landsgennemsnittet.

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
05-12-2019 11:29
Hygiejne er en væsentlig faktor, hvis man vil have sunde og stærke kalve. Og kan man gå rundt i kalvestalden i strømpesokker uden at blive svinet til, er man nået langt, konstaterer Hedegaards kvægfaglige chef.

Hedegaards kvægfaglige chef, Henrik Mikkelsen, tog imod i strømpefødder i kalvestalden, da 120 landmænd forleden var samlet hos Bo og Dorthe Skovbjerg Nielsen i Vendsyssel til fagdag arrangeret af Hedegaard og LandboNord.

- Hvor mange steder kan man gå sådan her rundt i kalvestalden uden at få beskidte strømper? spurgte Henrik Mikkelsen og tog en runde i stalden, inden han hoppede tilbage i støvlerne, og garanterede at det rene gulv

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvordan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskat-ningen og momsen?
Side 1 af 1892 (37837 artikler)Prev1234567189018911892Next