Sundhedsprisen gik til Sjælland

Alm. Brands sundhedskonkurrence på besætningsniveau blev vundet af Niels og Monica Pedersen fra Ringsted, da RDM i fredags holdt årsmøde.

Mælkeproducenterne Niels og Monica Pedersen fra Ringsted blev vinder af Alm. Brands sundhedspris på besætningsniveau og 15.000 kroner. En pris, som blev uddelt af Kristian Geday, chef for forretningsudvikling i Alm. Brand på årsmødet ved RDM i Roslev til fugtige øjne, brede smil og store klapsalver.

Det var resultater som 0,9 procent døde køer, 2,7 procent døde kalve mellem 0-180 dage, 2,7 procent dødfødte, et celletal på 126.000, en ydelse på 10.677 kilo EKM og i gennemsnit 2,9 malkeår som fik Niels Pedersen og resten af familien øverst på skamlen, stærkt efterfulgt af Leif Eriksen fra Farsø på en andenplads og Morten Graversen fra Glamsbjerg på en tredjeplads.

Sundhed og forsikringer hænger sammen

For Alm. Brand er det helt naturligt i samarbejde med Viking at hædre den sundeste RDM besætning.

- Alm. Brand er en af de største indenfor landbrugsområdet, og derfor er det vigtigt for os at støtte op om sådan en sundhedspris, fortæller Mads Vilhelmsen, som er markedschef for landbrug.

For ham hænger forsikringer og sundhed uløseligt sammen.

- Vi støtter, fordi det passer godt ind i vores filosofi om risikominimering. Det at have godt styr på sundheden i sin besætning er jo landmandens risikominimering, forklarer han.

Det var en noget overrasket Monica Pedersen, som kunne gå op og modtage prisen til massive klapsalver fra kollegaerne i det nye maskinhus ved Jens Peter Støjberg.

Hele 140 deltog i den faglige del af mødet.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 55 15 87

Læs også