Ostevejen var sværere end forventet

For 11 år siden valgte Preben Ørum og Marianne Simonsen at føje et mejeri til gården frem for at udvide besætningen. Selvom de stadig tror på projektet, vil de ikke anbefale andre at kaste sig ud i lignende eventyr.

De 100 køer i bindestalden leverer al mælken til osteproduktionen på Sønderhaven. Efter tre år med Danbo-oste valgte Preben Ørum at satse på specialostene.

- Det ville nok være forkert, hvis du skrev, at jeg anbefaler, at det her er noget som alle bare skal kaste sig ud i. For det har godt nok været noget mere op ad bakke, end vi havde regnet med.

Tilbage i 2005 skulle Preben Ørum og Marianne Simonsen beslutte sig for, hvad der skulle ske på gården i Brønderslev, da det lokale mejeri var gået konkurs, og planerne om at åbne en butik med salg af ost fra egen mælk i København dermed

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også