Tre grunde til at du skal registrere på mobilen i kvægstalden

Drop den krøllede papirblok og registrér i stedet sygdomme og andre hændelser direkte på mobiltelefonen, mens du er i stalden.

Af Johannes Frandsen, forretningschef, Seges Innovation

Er du en af dem, der skriver på hånden eller på en papirblok i lommen, når du skal registrere sygdomme eller andre hændelser i kvægstalden?

Så skal du overveje at gøre som mange af dine kolleger – nemlig at droppe den krøllede papirblok og i stedet registrere direkte på mobilen i stalden. Du kan eksempelvis bruge SEGES Innovations nye mobilløsning EasyCow, som netop blev lanceret på kvægkongressen i mandags.

Der er især tre grunde til, at du skal lave dine registreringer på mobiltelefonen, uanset om det handler om yverbetændelse, kælvninger eller viden om et bestemt dyr.

Du får færre registreringsfejl

Når du skriver på hånden eller på en papirblok, får du formentligt først indtastet oplysningerne i DMS om aftenen på kontoret. Dermed er der risiko for fejlregistreringer – står der nu 7 eller 9? – eller at du ligefrem glemmer at få det tastet ind, når dagen er gået.

Hvis du derimod indtaster registreringerne direkte i stalden, er du langt sikrere på at få tastet de rette oplysninger ind. Dermed er du sikker på, at oplysninger, du skal indberette til myndighederne, er de rigtige.

Du sparer tid i hverdagen

Ved at registrere på stedet i stalden sparer du tid, fordi du ikke skal registrere to gange – først på papir og derefter i DMS. Samtidig betyder de færre registreringsfejl, at du skal bruge mindre tid på at rette op på fejlregistreringer, som du tidligere har skrevet ind.

Eksempelvis oplever vi jævnligt i SEGES Innovations Kundecenter, at kvægbrugere bruger tid på at ringe ind for at få rettet forkerte registreringer af køn på nyfødte kalve. Særligt når der er flere kælvningsregistreringer samtidig, kan både køn og numre let forbyttes. Den tid kunne mange uden tvivl have sparet, hvis kalvene var blevet registreret digitalt i stalden umiddelbart efter kælvningen.

Du får hurtigt overblik i stalden

Når du registrerer på mobilen med eksempelvis EasyCow, har du også adgang til dine data overalt. Dermed har du mulighed for at hente oplysninger om et konkret dyr, når du står ved det i stalden.

Eksempelvis kan du slå op på telefonen, hvor meget mælk dyret har givet, hvornår det sidst har været sygt, og hvilken behandling det har fået. Denne viden gør det meget lettere at reagere i rette tid i stalden, hvis du ser symptomer på sygdom eller ændret adfærd.

Mobilen er din nye bedste ven

I Seges Innovation har vi investeret mange ressourcer i at udvikle netop EasyCow, og det afspejler, at mobiltelefonen nu om dage er et digitalt arbejdsredskab for landmanden fuldt på linje med på pc’en. Den tid, hvor dine IT-programmer kun »boede« på kontoret, er endegyldigt forbi.

Og det er ikke kun på kvægområdet, at mobilen er din nye bedste ven. På markområdet kan du få hurtigt overblik over dine marker i FarmTracking og registrere dine gylleanalyser i SmartSlurry. Du kan sikre dig, at du ikke har ulovlig kemi i dit kemirum ved at skanne dunkene med KemiTjek, og dine økonomiske nøgletal kan du følge op på i Dashboard.

Skal du også med på den mobile bølge?

NB: Du kan læse mere om EasyCow på easycow.dk. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer i gang med EasyCow eller andre mobile løsninger til landbruget, kan du tage fat i Seges Innovations Kundecenter.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også