Skal Mette F bestemme over dansk landbrug de næste fire år?

Jacob Jensen er »stærkt bekymret«, hvis Mette Frederiksen og Barbara Berthelsen efter valget fortsat skal svinge taktstokken.

Af Jacob Jensen (V), gårdejer og folketingsmedlem, Sjællands Storkreds

Om kort tid er der folketingsvalg i Danmark. Danskerne skal beslutte, om den nuværende regering og Mette Frederiksen skal fortætte med at lede landet de kommende år, eller om der skal vælges en ny regering og dermed en ny ledelse. Det er ingen hemmelighed, at jeg afgjort foretrækker det sidste.

Med afsæt i dansk landbrug kan jeg være stærkt bekymret, hvis Mette Frederiksen og Barbara Berthelsen skal svinge taktstokken, når man tænker på den linje, de har stået for i de seneste godt tre år.

Nedslagtningen af mink-erhvervet er én af de største skandaler i nyere dansk politisk historie. Et klokkeklart lovbrud og en grov vildledning af både Folketinget og offentligheden med en regning til samfundet på over 19 milliarder kroner.

Og det værste er, at det ikke fik synderlige konsekvenser, ligesom Mette Frederiksen da også satte spørgsmålstegn ved, om der overhovedet var tale om en skandale – det i sig selv er en skandale.

Verdens dygtigste landmænd

Statsministeren har fulgt op, da hun for nylig i et interview til Danmarks Naturfredningsforening udtalte: »I vores iver efter at være et landbrugsland, er vi gået for langt«.

Jeg er helt uenig. Danmark er et landbrugsland. Vi har verdens dygtigste landmænd. Vi har noget af verdens bedste landbrugsjord. I en tid med fødevaremangel i verden, og hvor klimaet er presset, er der om noget tidspunkt brug for danske landmænd og deres effektive og klimavenlige produktion.

Så kære landmænd – jeg håber I tænker på landbruget, når I sætter jeres kryds på valgdagen. Landbruget har fortsat brug for en stemme på Christiansborg.

Hvis du giver mig din personlige stemme, som du kan gøre i hele Region Sjælland, så lover jeg til gengæld at være landbrugets stemme i Folketinget.

Læs også