Her slap ånden ud af flasken

Af Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

I artiklen »Veterinær julesang« i Effektivt Landbrug den 14. december afspejles desværre et skred i offentlige myndigheders moral eller mangel på samme.

I ly af total mangel på praktisk erfaring for vores lovgivere, Folketingets medlemmer og det dyreetiske råd, har folkestemningen styret lovgivningen.

Det har diverse ministerier udnyttet til magtmisbrug forgrenet ned gennem systemerne. Mange ansatte i Fødevarestyrelsen, herunder embedsdyrlæger uden praktisk erfaring, har i ly af ovennævnte tiltaget sig en magt, hvor flere af dem vurderer efter deres personlige mening og ikke efter lovgivningen.

Det kan de i ly af, at byretsdommere sjældent tør gå imod de offentlige systemer. Vel også grundet kompliceret lovgivning, som den enkelte byretsdommer ikke har tid til at sætte sig ind i.

Tøsedrenge bliver mobbet

Uanset hvor tåbelig en anklage mod eksempelvis en dyreholder, er den anklagede stort set altid dømt på forhånd.

Desværre har Landbrug & Fødevarer ikke haft mod til andet end at bruge stemplet »tabersag« i stort set alle sager, og overladt den anklagede til sin egen skæbne over for den offentlige overmagt.

Allerede da jeg gik i 7. klasse i folkeskolen, opdagede jeg, at hvis nogen optrådte som tøsedrenge, vedblev de med at blive mobbet.

De ovennævnte betragtninger er givet ud fra 70 års livserfaring, mest som praktisk bonde, og med erfaring med flere sager mod myndighederne og stor interesse for udviklingen i samfundet.

Dokumentation for ovennævnte betragtninger vil fylde flere hele sider i avisen, men haves, hvis nogen er i tvivl om min troværdighed.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også