Danish Crown Beef oplever et stabilt oksekødsmarked, men mærker fortsat en usikkerhed på omfanget af mund- og klovsyge syd for grænsen.
Udbruddet af mund- og klovsyge, der ramte i Brandenburg i Tyskland for to uger siden, har for nu ikke udviklet sig yderligere, og derfor er det europæiske marked for okse- og kalvekød forholdsvist stabilt. Udviklingen bliver dog fulgt tæt.
- Mund- og klovsyge er stadig en ubekendt faktor, fordi vi ikke ved, hvordan udviklingen bliver. For nu er det mest produkter som indmad, der primært sælges til markeder uden for EU, der er påvirket. Det er fortsat kun kød fra Tyskland, der er ramt, og vi følger situationen tæt, da en spredning af sygdommen kan give helt ændrede forudsætninger, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown i den ugentlige beretning.
Handlen i Europa er overordnet stadig god, men traditionen tro falder efterspørgslen på oksekød en smule i årets første måneder. Det bliver dog udlignet af, at færre dyr bliver slagtet.
- Salget i Europa er helt klassisk for årstiden. Der er stor efterspørgsel på småkød til hak i hele Europa, og den efterspørgsel har vi fokus på at imødekomme. Samtidig falder efterspørgslen på øvrige udskæringer, men fordi der samtidig sendes færre dyr til slagtning, holdes priserne i ro, og markedet er stabilt, siger Henning Sønnichsen.
Der er slagtet som forventet på anlæggene i Danish Crown Beef, og det betyder, at der er stort set slagtet op ved ugens udgang. Samtidig melder Danish Crown en uændret notering i alle kategorier for kreaturer.
- Der bliver virkelig knoklet hele vejen rundt