Der er fortsat gode priser at hente på det europæiske marked og for okse- og kalvekød, men omvendt er der samtidig en række ubekendte faktorer, som kan påvirke efterspørgslen.

- Vi har egentlig et uforandret, godt salg til især Spanien og Italien, men samtidig begynder vi at mærke toppene i priserne, når vi melder prisstigninger i markedet. Omvendt er udespisningen ikke for alvor kommet i gang, og det kan være med til at stimulere efterspørgslen yderligere. Kigger vi på Grækenland, så er fasten ved at få godt fat i markedet, så her kigger vi ind i en periode med en svagere afsætning, som vi finder alternativer til, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef, i den ugentlige beretning.

Udenfor Europas grænser er markederne svagere, og dermed er det primært biprodukter, som sælges her. På det danske marked er der en jævn efterspørgsel.

- Det danske marked kører med et mere jævnt hverdagssalg, fordi priserne er steget. Samtidig kigger vi ind i et snarligt sortimentsskifte, og det vil altid give nogle udsving på enkelte delstykker, der dermed bliver mindre efterspurgt, og samtidig kan de høje priser gøre, at forbrugerne får mere fokus på alternativerne til oksekød. Det er vi meget opmærksomme på, så vi ikke kommer i en situation, hvor enkelte eller flere delstykker går helt i stå, siger Henning Sønnichsen.

I den kommende uge ser ændringen i kreaturnoteringen ud således:

  • Dansk Kalv 180 kg.: +25 øre
  • Øvrige Dansk Kalv: +50 øre
  • Kalve u. 12 mdr. fra form 8 og op: +75 øre
  • Kalve u. 12 mdr. fra form 7 og ned: +50 øre
  • Ungtyre fra form 8 og op.: +75 øre
  • Ungtyre fra form 7 og ned: +50 øre
  • Køer, kvier og stude u. 42 mdr.: +50 øre
  • Køer o. 42 mdr.: +75 øre