Slagteriformand: Grisepriser kan nå over 13 kroner i år

Slagtesvinenoteringen har indledt det nye år med kraftige dyk. Men der er lys forude. Det mener markedsanalytiker Markus Fiebelkorn fra Danske Svineproducenter og Steen Sønnichsen, formand for slagteriet Tican, skriver Agriwatch.

Steen Sønnichsen går så langt som at forudsige en grisepris, der på den længere bane vil nå op over 13 kroner pr. kg kød. Muligvis allerede i andet halvår af 2023. 

En forudsigelse, han bygger på en faldende produktion i Tyskland samt en antagelse om, at efterspørgslen fra Kina vil komme igen. Ligeledes anser han fjerkræ –  en konkurrent til svinekød, når det kommer til at lande i forbrugernes indkøbskurv – for at stå svagere, da det er blevet dyrere på grund af fugleinfluenza. 

Markus Fiebelkorn tør ikke spå om prisen, men giver slagteriformanden ret i, at der bør komme et prisopsving, begyndende i februar. Her stiger prisen statisisk set signifikant. Han forventer ligeledes, at priserne stabiliserer sig i Asien, og at efterspørgslen efter grisekød vil stige i forbindelse med grillsæsonens komme. 

Læs også