Smågrisenoteringen stiger et godt stykke

VEZG-smågrisenoteringen steg fredagmed 3,00 euro (22. kr.) og når nu 91,00 euro, og noteringen for 8-kilos grise stiger med 2,00 euro og når nu 60,10 euro, skriver Danske Svineproducenter.

Den generelle markedssituation på smågrisemarkedet er uændret. Udbuddet af smågrise er stadig utilstrækkeligt i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Med den nylige stigning på 5 eurocent (ca. 37 øre) i den tyske slagtesvinenotering, er der dog potentiale for en prisstigning på smågrisemarkedet, mener producentforeningen.

Danske Svineproducenter rapporterede onsdag i forbindelse med den tyske slagtesvinenotering, at tyske aktører på markedet oplever en stigende interesse for de traditionelle grillprodukter inden for kødsektoren.

Det forventes, at efterspørgslen vil fortsætte med at stige, da man antager, at der er begrænset tilgængelighed af grisekød på lager. Danske Svineproducenter tilføjer desuden, at det er sandsynligt, at den tyske notering for slagtesvin vil fortsætte med at stige i de kommende uger.

Læs også