Inflationen sætter spor - faldende produktion af oksekød

Forbruget af oksekød har særligt i de sidste år været nedadgående i Europa, og det smitter også af på produktionen. Alligevel er der dog grund til optimisme.

At produktionen af oksekød er på vej retur i Europa, er næppe en stor overraskelse for de fleste. De røde bøffer har i lang tid været fremhævet som en klimasynder hos de europæiske forbrugere, og det har fået nogle til at vælge kødet fra. Ifølge tal fra Europa-kommissionens egen database, Agridata, og kommissionens eget ekspertudvalg var forbruget af oksekød i 2022 på 10,2 kg pr. indbygger, mens man i 2024 forventer et forbrug på 9,4 kg. Det svarer til en nedgang på knap otte procent.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også