111 procent i afkast på køb af olie - og opturen fortsætter
Olieprisen fortsætter opturen mod mit mål i omegnen af 90 dollar. For blot et år siden var der ikke mange, der fundamentalt set så mulighederne i olieprisens opadgående potentiale. Ikke desto mindre har jeg ved hjælp af tekniske analyser anbefalet køb af olie
siden 2016 ved en oliepris på 36 dollar.

Den amerikanske præsident Trump truer Iran med at trække sig fra atomaftalen med den mellemøstlige olieproducent Iran. Som vi efterhånden har erfaret gennem præsident Trumps tid som USA’s overhoved, så har vi her at gøre med en mand, der gør alvor af sine trusler. Derfor reagerer oliemarkedet prompte på Trumps trusler om sanktioner mod Iran. De oliehandlende frygter nemlig for at sanktionerne i forbindelse med atomaftalen overfor Iran, der har deadline den 12 maj, vil resultere i en lavere eksport af iransk olie til verdensmarkedet. Det vil samtidig resultere i en markant reduktion i udbuddet af olie, eftersom Iran er OPEC’s tredje største olieproducent.
Højeste oliepris siden 2014
Derfor tager olieprisen ved den nye uges begyndelse et nyt ryk op og rammer nu det højeste prisniveau siden november måned 2014. Således handles den europæiske referenceolie Brent i skrivende stund til 75,65 dollar pr. tønde. En pris, der ikke var mange, der så mulig for nu godt to år siden, hvor olieprisen var nede at ramme et nyt lavpunkt i blot 27 dollar pr. tønde.
I forvejen er olieproduktionen fra OPEC-landene begrænset, efter at OPEC-landene sammen med Rusland i november måned sidste år blev enige om at reducere den daglige olieproduktion med 1,8 millioner tønder pr dag. Med de mulige amerikanske sanktioner mod Iran står vi i en situation, hvor det ikke er usandsynligt, at vi indenfor meget få måneder og måske uger vil kunne se olieprisen ramme mit mål oppe i 90 dollar.
Kan vi regne med Trumps trusler?
Kan vi regne med, at Trumps trusler om sanktioner mod Iran vitterligt bliver en realitet? Svaret er ja. For ikke nok med at Trump er en mand, der ser ud til at stå ved sine ord og ikke kaster om sig med tomme trusler, så har Trump en interesse i, at olieprisen stiger yderligere. For de amerikanske producenter af råolie og skiferolie er ikke en del af den reduktionsaftale, som OPEC-landene har indgået i samarbejde med Rusland. Derfor har de amerikanske olie og skifferolieproducenter lukreret godt på den seneste tids reduktion i olieproduktionen fra OPEC-landene og Rusland – noget Donald Trump gerne ser fortsætte.
Jeg har været i køb på olien siden marts måned 2016, hvor olieprisen lå i 36 dollar. Der har været mange nye købsmuligheder siden da, og selvom olieprisen lige nu ligger meget højere end ved mit første køb, så er olieprisen fortsat købsaktuel, nu hvor vi med rette kan jagte næste tekniske mål i opadgående retning i 90 dollar.