Noteringer på kalve- og oksekød stiger

Noteringen for Dansk Kalv stiger med 10-20 øre, mens alle øvrige kategorier får et plus på 20 øre, meddeler Danish Crown Beef.

Plus 10-20 øre for Dansk Kalv og plus 20 øre på alle øvrige kategorier. Sådan lyder Danish Crown Beefs nye notering, og det skyldes gode muligheder i markedet, skriver selskabet i en markedsberetning.

- Det europæiske marked for okse- og kalvekød nyder fortsat godt af, at restriktionerne på tværs af Europa er på retur. Det giver en udvidet spilleplade for alle aktører i markedet, og derfor krydser alle også fingre for, at de positive tendenser med yderligere genåbning fortsætter.

- Foodservice med cafésegmentet i front er på vej tilbage, og umiddelbart ser det ud til, at danskerne har taget godt imod muligheden for igen at komme ud og spise. Den danske detailhandel er gået ned på et mere normalt niveau, hvilket også var forventet, men hvis vi får lidt varme og solskin, så vil folk også begynde at finde grillen frem, så umiddelbart er vi positive lige nu, siger Henning Sønnichsen.

Smittefokus

Salget på de europæiske markeder er også på et fornuftigt niveau, hvor Spanien og Italien er i front, mens Grækenland også viser positive tendenser. Efterslæbet ligger i Tyskland, hvor der er stilstand, og afregningen til landmændene er på et lavere niveau.

- Den kommende tid kigger vi ind i et par skæve uger med helligdage, som vi skal godt igennem, og så krydser vi fingre for, at smitten ikke stikker af, så vi kan kapitalisere fuldt ud, når varmen breder sig over Europa og mængden af restriktioner forhåbentlig skrues endnu længere ned, siger Henning Sønnichsen.    

Læs også