Fortsat uændret svinenotering

Slagtesvin afregnes igen i næste uge med 8,40 kroner pr. kg, meddeler Danish Crown.

Det europæiske marked er for svinekød er fortsat stabilt, og julehandlen begynder nu at sætte sit præg på afsætningen, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Der er et godt marked for udbenede varer, men indtil videre ser vi kun svage prisstigninger, fordi udbuddet langt hen ad vejen følger med. Covid-19 skaber en del usikkerhed i markedet både i forhold til efterspørgslen på varer fra cafeer og restauranter frem mod jul, men også i forhold til at få de bestilte varer leveret, fordi mange aktører i Mellemeuropa mangler medarbejdere grundet sygdom, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Der er en god efterspørgsel på skinker og udbenede varer, men især priserne på hele forender flytter sig ikke rigtigt. Salget af kamme, brystflæsk og bacon til Storbritannien forløber som planlagt til stabile priser.

Godt salg til Japan

- Forbruget og dermed efterspørgslen skal endnu et gear op for at skubbe til psykologien i markedet, så priserne for alvor flytter sig. Vi sidder helt tæt på kunderne og er klar til at gribe mulighederne, men omvendt er der flere steder i Europa rigeligt med slagteklare grise, og derfor skruer nogle slagterier op for slagtningen, i takt med at efterspørgslen stiger, siger Kasper Lenbroch

Salget til landene udenfor Europa er godt, når det gælder Japan og de øvrige lande i Sydøstasien. Australien tager også pæne mængder, men de kinesiske indkøbere er fortsat tilbageholdende.                 

Læs også