Tysk notering for slagtesvin stiger til 14,30 kroner

Den tyske slagtesvinenotering steg onsdag med 7 cent til 1,92 euro pr. kg (14,30 kroner).

1,92 euro pr. kg. Så meget lyder den tyske notering for slagtesvin nu på, efter at den onsdag tog et hop på 7 cent til det, der svarer til 14,30 kroner.

Det oplyser Danske Svineproducenter.

- Stemningen på det tyske slagtesvinemarked er fortsat optimistisk. Udbuddet af slagteklare grise er ikke stort og kan afsættes uden problemer. Med hensyn til påske og den begyndende grillsæson forventer slagterierne en stor efterspørgsel på kødmarkedet i de kommende uger, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Desuden regner man med, at efterspørgslen i det hele taget er større i år i sammenligning med sidste år, da de fleste corona-restriktioner er ophævet. Alt i alt fortsætter den prispositive tendens.

Forventer stigninger

Ifølge Danske Svineproducenter har tyske slagterier nu indset, at prisen skal hurtigst muligt op til produktionsomkostningerne, hvis man vil have grise på længere sigt.

- Derfor har for eksempel slagteriet Tönnies forklaret sine kunder i forrige uge, at det er nødvendigt at genforhandle priserne med det samme. Supermarkedskæden Aldi har allerede offentliggjort i sidste uge, at man er nødt til at hæve priserne markant for mange produkter. Og eksperterne advarer i medierne de tyske forbrugere om, at prisen for grisekød kan komme til at koste 20-50 procent mere i de kommende måneder, skriver Danske Svineproducenter.

Læs også