Hollandsk regering: Kvælstof-tildeling skal mindskes med 70 procent på nøgleområder

Ved 131 områder tæt på sårbar natur i Holland skal udledningen af ​​kvælstof reduceres med 70 procent. Det betyder, at ikke alle landmænd vil kunne fortsætte med deres drift, sagde den hollandske regering for nylig, skriver Dairy Global.

Nationaal Programma Landelijk Gebied (Nationalt program for landdistrikter) har nu angivet, hvor meget kvælstofudledningen skal reduceres inden 2030 for at give naturen en chance for at komme sig.

I nogle områder er der tale om 12 procent, men der er 131 områder, hvor det er meget markant, skriver Dairy Global, der påpeger, at der er tale om forskellige områder i hele landet, der ligger inden for en kilometer fra beskyttede Natura 2000-områder.

Den hollandske regeringen har sendt opgaven ud til de hollandske provinsen med at udarbejde en plan, der inden 1. juli 2023 skal angive, hvordan de agter at nå målene. Derved kan der træffes foranstaltninger for husdyrbrug, byggeri og trafik.

Ifølge hollandske RIVM (Statens Institut for folkesundhed og miljø) er husproducenterne ansvarlige for omkring 60 procent af kvælstofforureningen i Hollands ifølsomme naturområder.

Kvælstofplanen skal føre til en reduktion på 50 procent i den samlede kvælstofudledning i 2030. Ifølge planerne skal landmændene reducere deres udledning med 40 procent, hvilket betyder, at der skal være omkring 30 procent færre husdyr.

I 2019 blev det fastslået, at nitrogenpolitikken i Holland ikke var på niveau. Der blev givet tilladelser til husdyrbrug og store byggeprojekter nær naturreservater i håb om, at bevaringsforanstaltninger senere ville rette op på de negative virkninger af kvælstofudledningen.

Den hollandske regering har afsat 24,3 milliarder euro til at tackle dette problem og give økonomisk støtte til landmændene.

Læs også