bannerPos

EU-prognose: Forventer voldsom EU-eksportnedgang af svinekød

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
20-10-2020 20:40

Udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland og coronavirus på flere slagterier i EU-landene får mærkbare konsekvenser for EU-eksporten af svinekød til specielt Asien.

Det forudser EU-kommissionen i deres seneste prognose for landbrugsområdet, skriver Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

Ifølge prognosen er der udsigt til et fald i eksporten fra EU til tredjelande på hele 10 procent i 2021. I de første otte måneder af 2020 har EU-landene ellers samlet set haft en stigning i eksporten til tredjelande på 3.441 tons til lande udenfor unionen, hvilket svarer til en fremgang på 16,4 procent i sammenlignig med samme periode i 2019.

Samtidig er der udsigt til faldende produktion af svinekød i de 27 EU-lande. 

For 2020 forventer Kommissionen et fald på 0,5 procent. Der forventes fald for Tyskland, Frankrig, Italien, Holland og Polen, mens der forventes stigning i produktionen for Spanien og Danmark. Udviklingen i Danmark understreges af, at de ugentlige tal for slagtninger i Danmark i 2020 har vist en fremgang på 4,1 procent i sammenligning med 2019.

Ved seneste » Outlook« fra sommeren 2020 forventede EU Kommissionen ellers en mindre stigning i EU-produktionen af grisekød i 2020. For 2021 forventer EU Kommissionen et fald i EU-produktionen af grisekød på 1,0 procent. Til gengæld forventer Kommissionen, at forbruget af svinekød internt i EU-landene vil stige med 1,0 procent i 2021. 

henning@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 66

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next