bannerPos

Nord-West-notering fortsætter styrtdyk - men bedring på vej

18-05-2020 10:47

Nord-West- noteringen falder i dag med otte € til 54,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise falder med 5,20 euro til 35,50 euro.

Selvom Nord-West-noteringen, som er gældende for forrige uge, fortsætter nedturen, begynder det tyske grisemarked at stabilisere sig. For eksempel var både den tyske slagtesvinenotering og den tyske VEZG-smågrisenotering uændrede i hhv. onsdags og fredags. Ikke desto mindre er der opstået en udbudspukkel på det levende marked, som først skal afvikles i de kommende uger. Med hensyn til de kommende helligdage og slagteriernes produktionsreduktion vil det imidlertid tage mindst flere uger.
 
På smågrisemarkedet er afsætningssituationen vanskelig. Flere omsættere rapporterer om, at det næsten er umuligt at sælge frie partier til Polen og Italien for tiden. Det tyske fagblad TopAgrar beretter om den italienske svineproduktion, som er ved at kollabere. Da italienske slagterier har neddroslet antallet af slagtninger, frygter man, at man kommer i en lignende situation som i USA, hvor man har været nødt til at aflive raske smågrise. På den anden side fortæller markedsinteressenter, at der er mange slagtesvinestalde i Europa, som p.t. står tomme, og som skal fyldes igen, når grisepriserne stabiliserer sig.

Stor lettelse

På det tyske slagtesvinemarked sørgede testresultaterne blandt Tönnies’ medarbejdere for stor lettelse. Indtil fredag kl. 18 var 3.249 coronatests negative, og kun tre var positive. De tre medarbejdere, der er smittet, arbejder ikke i selve slagte- men i forarbejdningsprocessen og er nu i karantæne. Danish Crowns slagteri i Dissen, som drives i partnerskab med det tyske slagteri Westfleisch, blev dog lukket midlertidigt mandag. 92 medarbejdere blev testet positive for coronavirussen. I Dissen slagtes kun søer.
 
På kødmarkedet er mange købere fortsat afventende. I Kina er de fleste logistiske udfordringer i forbindelse med coronakrisen åbenbart løst, og grisepriserne giver lidt efter. I USA har slagtesvinepriserne stabiliseret sig, efter nogle slagterier er åbnet igen. I Europa er efterspørgslen efter svinekød fortsat på forholdsvis lavt niveau. Da kølehusene desuden er fyldte, sørger dette fortsat for prispres på det europæiske marked. Prisen for hele slagtekroppen faldt med 8 cent (60 øre) i forrige slagteuge.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge uændret vil være på 54,00 euro. Det svarer til 440 kroner inklusiv vægtregulering.

hka

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next