Prisstigning på møllehvede

Bekymringer over et langsomt tempo i den sidste tilsåning af den franske og britiske vinterhvede var i sidste uge den primære driver bag prisstigningerne til møllehveden, konstaterer Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Tendensen fortsatte fredag, hvor december-kontrakten lukkede i 185,50 euro, det højeste niveau siden primo juli, skriver Jyske Bank, der mandag formiddag vurderede, at dagen kunne byde på yderligere stigninger. 

- Uden større vejrforstyrrelser i Sydamerika bør de høste gode majsudbytter og understøtte forsyningssituationen. Det store spænd mellem den amerikanske majs og hvede risikerer at få betydning for efterspørgslen på den globale foderhvede, som AgResource vurderer vil falde 6-9 millioner tons i 2020, og erstattes med den billigere majs….Vi minder om, at de globale overgangslagre for hvede stadig estimeres at blive rekordhøje. Ved yderligere prisstigninger bør producenterne begynde at overveje at kigge på delafdækning af næste års høst. En mulighed kan blandt andet være at »forsikre sig« via putoptioner, som i øjeblikket kan købes relativt billigt som følge af lave prisudsving i markedet, der presser præmierne ned.

Ifølge Jyske Bank kan en put-option i møllehvede på ny høst (september ’20) i øjeblikkes købes til omkring 5,5 kr./hkg., med strike på 181 euro pr. ton.

- I danske termer giver det retten til at sælge hvede på 120 kr./hkg, vurderer banken.

Læs også