Demokørsel med kæmpemejetærskere

New Holland lancerede på Agritechnica-udstillingen sidste år en helt ny kæmpemejetærsker, CR11, der nu kommer til Danmark for at køre demokørsel over hele landet.

- Vi får to modeller til Danmark, der skal ud at køre demonstration hos vores New Holland-forhandlere. Der kommer både en bælte- og hjulmaskine, og begge kommer til at køre med 50-fods MacDon Flex-skæreborde, siger Tonny H. Grønne, salgs- og produktchef hos New Holland Danmark. Foto: Per Jørgensen

Forberedelserne til den danske lancering af New Holland CR11-mejetærskeren er godt i gang i disse uger, og den første kommer allerede til Danmark i slutningen af juni.

- Vi får to modeller til Danmark, der skal ud at køre demonstration hos vores New Holland-forhandlere. Der kommer både en bælte- og hjulmaskine, og begge kommer til at køre med 50-fods MacDon Flex-skæreborde, siger Tonny H. Grønne, salgs- og produktchef hos New Holland Danmark.

CR11-mejetærskeren er udstyret med to 24-tommers rotorer, 775 hestekræfter og en korntank med en kapacitet på 20.000 liter, som kan tømmes på under 100 sekunder takket være en tømmehastighed på 210 liter i sekundet. Dette gør CR11-mejetærskeren betydeligt mere kapabel end den nuværende topmodel, CR10.90, som har haft verdensrekorden for mest hvede høstet på otte timer i over et årti.

Den første lander hos Mertz

- Den første CR11-tærsker på bælter lander hos vores forhandler Johannes Mertz A/S den sidste uge i juni måned, som kommer til at passe med starten af frøhøsten. Frøhøsten er meget vigtig for os, og tærskeren bliver udstyret med både et pickup-skærebord og et MacDon-bord.

- Alle kan følge med i, hvor New Holland CR11-mejetærskere kører, via en landing page på www.newholland.dk. Her kan man tilmelde sig og få oplyst dato, tidspunkt og hvilken forhandler, der har mejetærskeren.

- Den anden CR11-mejetærsker på hjul kommer i slutningen af juli og lander hos PN Maskiner A/S. Der kommer også en CR11 til Borgeby-udstillingen. Jeg glæder mig utroligt meget til at komme ud at køre med maskinerne generelt og blandt andet se det nye automatiske »de-slug«-system, der reverserer rotormodulet for piloten og fjerner blokeringer på få sekunder uden at forlade kabinen, slutter Tonny H. Grønne.

Læs mere om Maskiner og kornopbevaring og tørring

Læs med og får den nyeste viden om alt inden for maskiner, kornopbevaring og tørring. Her er alt, hvad du skal vide for at blive klar til høst.

Læs mere her

Læs også