WekoAgro Machinery opruster med ny klargøringshal til Horsch

En ny klargøringshal, der breder sig over 2400 kvadratmeter, sikrer, at der bliver bragt balance mellem kapaciteten på bygninger og vækst i forretningen, forklarer COO i WekoAgro Machinery, Jesper Fogsgaard.

Hos WekoAgro Machinery i Hammel, der blandt andet er kendt landet over for at levere de store røde maskiner fra Horsch, er der stor optimisme at spore hos COO Jesper Fogsgaard. For den 11. oktober bliver en ny klargøringshal til sprøjter, såmaskiner og harver fra Horsch indviet, lyder det i en pressemeddelelse.

Jesper Fogsgaard forklarer, at de tidligere faciliteter har været en flaskehals for klargøring og kundetilpasning af de røde maskiner, hvorfor han ser meget frem til indvielsen af den nye hal.

- Vi har været ramt af pladsmangel i det tidligere klargøringscenter, fordi der var et mismatch mellem kapaciteten på vores klargøringshal og den vækst, vi har oplevet i forretningen. Det problem bliver løst med den nye hal. Jeg forventer desuden, at effektiviteten af klargøringen vil stige, hvilket vil komme vores kunder til gode, siger Jesper Fogsgaard og fortsætter:

- Nu er vi klar til den voksende efterspørgsel på maskiner fra Horsch. Og med de nye faciliteter kan vi fortsat sikre, at kvaliteten af de maskiner, som vi leverer, er i top.

Driftsdirektøren forklarer også, at kundetilpasning er en vigtig del af forretningen for WekoAgro Machinery. For et mantra for virksomheden er, at fordi danske landbrug er så forskellige, skal der være en løsning til den enkelte.

- Vi har stor succes med at lave kundetilpasning på det enkelte produkt. Vi ved, at danske landbrug er specialiserede, og derfor vil vi gerne levere præcis det, som den enkelte kunde har brug for. Det kan være en udfordring nu og da, men de nye faciliteter giver os de bedste vilkår for at lykkes, siger han.

Fokus på gode forhold til medarbejdere

Jesper Fogsgaard fortæller, at gode forhold for medarbejderne har en høj prioritet hos WekoAgro Machinery helt generelt. Derfor er der sørget for alle de passende forhold i den nye klargøringshal.

- Vi vil gerne give vores medarbejdere de bedste vilkår for at udføre deres arbejde godt. Det kommer nemlig alle områder af forretningen til gavn – og det gavner især vores kunder. Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere er alfa og omega for en virksomhed i vækst. For selvom vi lever af at sælge maskiner, så er service, klargøring og kundetilpasning ekstremt vigtigt for, at kerneproduktet leverer, siger han.

I den nye hal, som skal ligge gulv til klargøring af de røde maskiner fra Horsch, kommer der både bad, toilet og køkkenfaciliteter. Desuden bliver hele hallen isoleret og opvarmet, så vejret aldrig bliver en faktor i forhold til kvaliteten af montørernes arbejde.

- Tidligere har vores medarbejdere gået året rundt i al slags vejr – også udendørs – og klargjort maskiner. Nu sikrer vi, at vejret aldrig bliver en faktor for klargøring af maskinerne fra Horsch. Desuden får montørerne kortere vej til værktøj og reservedele, så jeg forventer også, at effektiviteten af klargøringen stiger, forklarer Jesper Fogsgaard.

Vi har været ramt af pladsmangel i det tidligere klargøringscenter, fordi der var et mismatch mellem kapaciteten på vores klargøringshal og den vækst, vi har oplevet i forretningen. Det problem bliver løst med den nye hal. Jeg forventer desuden, at effektiviteten af klargøringen vil stige, hvilket vil komme vores kunder til gode

Jesper Fogsgaard

Giver anledning til fælles fejring

I WekoAgro Machinery er der som nævnt stor begejstring for udsigten til at udvide forretningen med de 2400 kvadratmeter i Hammel.

Det kommer dog også medarbejderne på de øvrige lokationer i Bording, Hoven og Lundtofte til gode. For den nye hal indvies med et brag af en fest for alle de cirka 100 ansatte.

- Langt de fleste af vores medarbejdere kommer til at fejre indvielsen af den nye klargøringshal. Men det er også en fest, hvor vi fejrer vores fælles succes i forbindelse med udviklingen af WekoAgro Machinery. Medarbejderne er en meget stor del af vores succes, og derfor fortjener de, at vi fejrer dem, fortæller Jesper Fogsgaard.

Med indvielsen af det nye klargøringscenter besidder WekoAgro Machinery nu samlet set omtrent 15.000 kvadratmeter bygning på alle lokationer.

Læs også