Stor maskindemo på Bygholm i næste uge

I næste uge inviterer Velas til maskindemonstration på Bygholm Landbrugsskole. 70 redskaber og 40 traktorer er tilmeldt demonstrationen, der sætter fokus på etablering af vintersæd.

Velas arrangerer en stor maskindemonstration i næste uge onsdag og torsdag, begge dage fra 9 til 16. Demonstrationen afholdes på Bygholm Landbrugsskole, hvor temaet er etablering af vintersæd. Der er tilmeldt 70 redskaber og omkring 40 traktorer, som får frit løb i demoparcellerne, og resultaterne bliver løbende kommenteret og vurderet af Velas’ planteavlskonsulenter.

Alle maskindemonstrationer bliver via et lydanlæg kommenteret af både udstiller og ikke mindst Velas’ konsulenter, så de besøgende kan få en uvildig vurdering af kvaliteten af arbejdet.

- Vintersæden er i højsædet de to dage, og vi er sikre på, at deltagerne får en masse inspiration og ny viden om, hvordan de skal etablere, og hvordan der etableres en god vinterafgrøde. Vi har også meget fokus på teknologien, der jo som bekendt bliver en større og større medspiller på alle bedrifter, siger Mikkel Brauer, planteavlskonsulent og specialist i præcisionsjordbrug i Velas.

Droner, redskaber og GPS

Udover maskindemonstrationerne er der også en meget stor udendørs maskinudstilling, hvor 25 udstillere stiller op med en lang række mærker af materiel, traktorer, GPS-løsninger og droner med videre.

I et stort telt midt på pladsen udstilles også andre produkter relateret til landbruget, blandt andet reservedele, grovvarer, korntørring og gødning.

- Vi er meget glade for endelig at kunne invitere ind til et par gode dage med fart over feltet fra start til slut. Det er unikt, at vi i denne tid har mulighed for at samle så mange konkurrerende mærker på én mark til demonstrationer over to dage, og vi kan love, at det bliver en begivenhedsrig omgang, siger Mikkel Brauer.

Det er gratis at deltage, og der er ikke krav om tilmelding. Der vil naturligvis også blive mulighed for at få både mad og drikke til en fordelagtig pris.

 

Læs også