Med foråret kommer salg og reparationer

Hos Østervrå Motor- og Cykelcenter kan man med en øget efterspørgsel på eksempelvis cykler, plæneklippere og ATV’ere mærke, at foråret så småt er på vej.

Hos Østervrå Motor- og Cykelcenter har man et godt lager med ATV’ere – og det er noget, som ifølge indehaver John Buchhave også giver et øget salg. Stiga-plæneklipperne er en del af sortimentet hos Østervrå Motor- og Cykelcenter, som altid sørger for at have et stort lager. Den forreste Hustler zeroturn-plæneklipper er en X-One, som har en klippebredde på 138 centimeter. Den anden er en Flip Up, som gør det nemmere at holde klippebordet rent.

Hos Østervrå Motor- og Cykelcenter har man et bredt sortiment med alt fra cykler, scootere, ATV’er, plæneklippere, motorsave og forskelligt have-/parkudstyr. Der kommer gang i salget af cykler, når vejret bliver godt.

- Salget er så småt i gang, og det er reparationerne også, fortæller John Buchhave, indehaver af Østervrå Motor- og Cykelcenter i Vendsyssel.

Han slår samtidig fast, at det er, selvom sæsonen ikke rigtigt er i gang endnu.

- Vinteren er ikke rigtigt overstået, og foråret er ikke rigtigt kommet, uddyber han, da Landbruger taler med ham sidst i marts.

Vinteren er hos Østervrå Motor- og Cykelcenter blandt andet blevet brugt på at få ryddet op og få klargjort robotplæneklipperne, som står til overvintring på robothotellet.

En anden ting, der normalt også hører vinteren til, er salg og reparationer af save i december og januar, men det har været anderledes i år.

- Skovsæsonen er endelig i gang. Den har været noget trægt her i vinter. Til gengæld er træpriserne gode nu, og det kan i hvert fald ses på omsætningen af save og udstyr, lyder det fra John Buchhave.

Der er således gang i butikken, som har et bredt sortiment med alt fra cykler, scootere, ATV’er, plæneklippere, motorsave og forskelligt have-/parkudstyr.

- Vi sælger en bred vifte af alt muligt, fortæller John Buchhave, som har drevet Østervrå Motor- og Cykelcenter i over 27 år.

Flere får øjnene op for ATV’ere

Landbruget har været en stor del af forretningens grundlag i alle årene, og det mærker man på salget af både højtryksrensere og ATV’ere.

- Vi har et godt lager med ATV’ere – og det er noget, som også giver et øget salg, forklarer John Buchhave.

Han fortæller, at der jævnligt kommer forespørgsler på en ATV, men at det ikke er hver uge, at der bliver solgt en ny maskine.

- Der skal mange forespørgsler til, førend der er én, som køber én, men det er sådan, det er at handle med de slags ting. Det er dyrt grej, og man skal have et behov, siger John Buchhave.

De fleste ATV’ere fra Østervrå Motor- og Cykelcenter bliver solgt til land- og skovbrug.

- Det er en god blanding af alle erhverv, vi sælger mest til – men også private, uddyber John Buchhave.

ATV’erne er T3A-godkendt, hvilket betyder, at de kan indregistreres som traktorer og som godstransport.

- Det betyder, at man også som privat kan købe en ATV og køre rundt på den helt lovligt, forklarer John Buchhave og tilføjer:

Han oplever dog, at de fleste, som køber en ATV, har en landejendom, hvor de har hegnsarbejde.

- ATV’en er en fantastisk alsidig maskine til mange formål, understreger John Buchhave.

Stort lager

John Buchhave tør ikke sætte nogle tal på forventninger til salget hen over året.

- Vi har købt mere hjem end tidligere, så vi har nok en forventning om, at tendensen fortsætter lidt endnu med det behov, der er, siger han.

Men han fremhæver også, at der hurtigt kan ske ting i verden, som får indflydelse på det hele og hentyder til både corona og krigen i Ukraine.

- Vi ved simpelthen ikke, hvad vi går ind til lige nu. Og vi køber altså også ekstra ting ind til lageret på alt det, vi kan, for at gardere os i forhold til leveringssituationer, fortæller John Buchhave.

Det seneste år har han oplevet uendeligt lange leveringstider og problemer med at skaffe reservedele, hvilket Østervrå Motor- og Cykelcenter nu forsøger at være på forkant med, selvom det giver et stort lager.

- Leveringssituationen og priser er bare uforudsigelige i øjeblikket, og det prøver vi at gardere os imod ved indkøb for at matche de bedste priser, understreger John Buchhave.

vi køber altså også ekstra ting ind til lageret på alt det, vi kan, for at gardere os i forhold til leveringssituationer

John Buchhave, indehaver, Østervrå Motor- og Cykelcenter

 

Læs også