Plantegenkendelse kan reducere brug af kemi

Berthoud har udstyret, der kan spare landmænd og miljø for meget kemi og samtidig optimere afsætningen, hvor der er brug for den.

Myndigheder og samfund skubber på landbruget for at spare mest muligt på plantebeskyttelsesmidler, der kan skade omgivelser og grundvand. Det er den franske marksprøjtefabrikant Berthoud opmærksom på og bidrager med teknologiske løsninger.

Ud over sin kommercielle strategi placerer Berthoud sig i front med fornyelse af produkter og udstyr til sine marksprøjter. For at imødekomme stigende krav fra landmænd og myndigheder om at begrænse mængden af plantebeskyttelsesmidler, har Berthouds udviklingsafdeling hele tiden nye projekter under udvikling.

I 2017 var Berthoud pioner ved at udvikle Spraytronic, som er betegnelsen for programmérbar dråbestørrelse ved pulserende dyser samt sektionskontrol på enkelt-dyse-niveau.

Denne teknologi gør det muligt at variere en dyses gennemstrømningshastighed med 70 procent og samtidig fastholde et ønsket konstant arbejdstryk og fastholde en ønsket konstant ydelse liter pr. hektar – begge parametre i kombination med varierende kørehastigheder.

Dette udstyr minimerer uønsket vindafdrift. Til 2022-sæsonen tilbydes Spraytronic også med kurvekontrol, som er ens dosering på tværs af bommen.

Garanti for bæredygtighed

Berthouds udviklingsafdeling fokuserer sin forskning på teknologier, der imødekommer miljøforventningerne, samtidig med at Berthouds kunder garanteres bæredygtighed i deres drift.

I løbet af 2019 præsenterede Berthoud – på alle sine internationale messer – de allerede implementerede teknologier. Men også partnerskaber med to nye virksomheder, der bruger »dyb læring« og »kunstig intelligens« inden for landbruget blev præsenteret. Disse to nye partnere er Carbon Bee AgTech og Bilberry.

I dag er Berthoud nået endnu længere i processen med teknologisk udvikling. Berthoud har placeret de nødvendige midler til at øge virksomhedens udvikling i teknologier til præcisionslandbrug, elektronik, robotisering og kunstige intelligenssystemer, der er i stand til at genkende planter i realtid.

Landmanden kan således udføre sit spotsprøjtearbejde med præcision og samtidig reducere sine omkostninger og reducere sine miljøpåvirkninger.

Marktest med Sniper

Ved hjælp af en række kameraer monteret direkte på sprøjtebommen og en terminal, der kører plantegenkendelsesalgoritmer, er det kunstige intelligenssystem i stand til at genkende enhver specifik plante i realtid i såvel afgrøde som på bar jord. Plantegenkendelsessystemet har fået produktnavnet Sniper.

Dette intelligente spotsprøjte system kan differentiere planter i realtid og anvende præparat med stor præcision. Udstyret Spraytronic med sektionskontrol på enkelt-dyse-niveau er naturligvis en forudsætning for denne løsning.

Efter flere års marktest er Sniper nu frigivet til salg til Berthouds selvkørende marksprøjter model Raptor og til trailersprøjterne model Vantage. Denne teknologiske løsning, vil væsentligt reducere mængden af anvendte præparater pr. hektar

Læs også