Ny snittervogn med markedets korteste snittelængde

Pöttinger introducerede onsdag nogle helt nye snittervogne i Jumbo 8000-serien. Snittervognene tilbydes med kontaktløs tvangsstyring og har markedets korteste snittelængde på kun 25 mm.

Den nye Pöttinger pickupsnittervogn er udviklet og testet i Danmark, og den har en teoretisk snittelængde på 25 mm. Det vil sige, at afstanden mellem knivene er 25 mm, og det er ifølge Pöttinger den korteste snittelængde, som tilbydes på pickupsnittervognene i dag. Foto: Per Jørgensen

En af de helt store nyheder ved Pöttingers store lanceringsdag onsdag var præsentationen af den nye snittervognsserie, der kommer på markedet i tre modeller.

Alle snittervognene kan leveres med kontaktløs tvangsstyring, der er en elektronisk styringsform via sensorer af undervognen, som blandt giver vognen en god manøvredygtighed.

Jumbo 8000-serien kommer i tre modeller, 8400, 8470 og 8540, og leveres med en rumkapacitet fra 40 til 54 rummeter.

Den nye Pöttinger pickupsnittervogn er udviklet og testet i Danmark og den har en teoretisk snittelængde på 25 mm. Det vil sige, at afstanden mellem knivene er 25 mm, og det er ifølge Pöttinger den korteste snittelængde, som tilbydes på pickupsnittervognene i dag.

Stort potentiale for det danske marked

Flagskibet i modelserien, model 8540, er ifølge producenten markedets største snittervogn med et rumindhold op til 54, men kan med overbygning komme helt op til 57 rummeter. Aflæsningstiden er omkring et minut.

- Med 65 knive kan Jumboen håndtere op til 500 hk, men kan køres med en traktor på minimum 230 hk. Snittervognen har en remtræktransmission, det vil sige, at der ikke er nogen kobling på PTO-akslen. Remtrækket giver ligeledes mulighed for at drive vognen helt ned til 800 omdr. pr. minut på pto’en, hvilket mindsker effekt- og brændstofforbruget, forklarer administrerende direktør for Pöttinger i Skandinavien, Lars Andreasen, og han tilføjer, at han ser et stort potentiale til det danske marked, både til landbrug, maskinstationer og biogasanlæg med lanceringen af de nye Jumbo pickupsnittervogne.

Læs også