Såmaskinedemo i Gelsted - Sæt X i kalenderen

Der er fokus på teknikken og forebyggelse af græsukrudt ved sen etablering, når Patriotisk Selskab inviterer til såmaskinedemonstration til oktober.

Kunne du tænke dig at se forskellige såmaskiner i aktion og blive klogere på, hvordan du kan forebygge græsukrudt i marken?

Så inviterer Patriotisk Selskab til et fagligt arrangement, hvor der sættes fokus på såteknik og forebyggelse samt minimering af græsukrudt ved at trække etableringen af vinterhvede til midten af efteråret.

- Ved at pløje jorden og dernæst udskyde såtidspunket til den 13. oktober, hvor arrangementet finder sted, kan du potentielt minimere græsukrudtet med op til 75 procent.

Sådan lyder det i en meddelelse fra Patriotisk Selskab, hvor de opfordrer interesserede til at sætte X i kalenderen.

- Vi har inviteret nogle af de førende forhandlere på markedet. Kom og se, hvordan maskinerne virker, og bliv klar til at sikre en god etablering, lyder det endvidere fra rådgivningsselskabet.

Foreløbig er det planlagt, at følgende såmaskiner vil blive demonstreret, men flere følger: Kverneland, U-drill Plus 6000, Lemken, Solitair Duo 4 m, Kuhn, Espro 6000 RC Mix, Horsch, model følger.

Mere på programmet

Udover maskindemonstrationen kan deltagere se pløjede parceller af førende forhandlere, se en parcel sået af hver såmaskine en måned forud for arrangementet, få en snak med forhandlerne og Patriotisk Selskabs planteavlskonsulenter, samt møde Ploveksperten til en faglig dialog.

Det vil desuden være muligt at få en snak med Patriotisk Selskabs økonomikonsulenter om finansiering af ny såmaskine eller økonomien i maskinparken. For eksempel hvordan du kan bruge tidsregistrering som et værktøj til at få bedre overblik over, hvad dine maskine egentlig koster i drift.

Mød endvidere juridisk seniorkonsulent Claus Munk til en snak om kontrakten, når du køber, leaser eller lejer en maskine.

Yderligere programpunkter og information om efterårets arrangement følger, ligesom praktisk information kan findes på Patriotisk Selskabs hjemmeside.

Arrangementet finder sted torsdag den 13. oktober fra klokken 9.30-16.00 på arealerne bag Tellerupvej 15 i Gelsted. Såmaskinerne vil blive demonstreret klokken 10, 12 og 14, hvor hver demonstration forventes at tage cirka halvanden time.

Læs også