Ny tredjegeneration Grimme-optager

Den nye tredjegeneration af Varitron 470 vises frem på PotatoEurope. Udover det nye design har maskinen mange nye features. Opdateringen omfatter hjul- og Terra Trac-varianten og kan bestilles til høstsæsonen 2023.

Med den nye ophængning er det blevet nemmere at på- og afmontere topknuseren. Herudover er topknuserens dreveffekt øget for at sikre en god findeling af de stadig større topmængder.

For at kunne udnytte Varitron 470 hele året rundt, kan maskinen udstyres med forskellige optagelsesenheder til høst af kartofler, løg og gulerødder. I en totrins optagning kan den bruges til optagning af løg og kartofler fra skåret.

Med den automatiske hastighedsjustering Speedtronic-Web kan jordkæderne styres både afhængigt af hastigheden og lasten.

Tankforlængelse også til hjulmaskiner

Varitron 470 med hjulchassis kan ligeledes udstyres med den gennemtestede 64 centimeter lange tankforlængelse. Herved kan særligt høje transporttrailere og kasser nemt og sikkert fyldes i anden række. Tankforlængelsen egner sig særligt godt til optagning på lange marker. Ved en rækkebredde på 75 centimeter kan transporttraileren køre i køresporet og læsses uden tab over fire rækker.

Varitron-optageren kan i overensstemmelse med de landespecifikke bestemmelser godkendes med hjulchassis op til 30 kilometer i timen.

Firerækket bugseret kartoffellægger

Grimme præsenterer også på PotatoEurope til sæsonen 2023 den første firerækkede, bugserede kartoffellægger med en transportbredde på under 3 meter og fuldstændig EU-typegodkendelse. Herudover følger der med Prios 440 nyheder inden for påhængning samt kamformning, der skaber de ideelle forudsætninger for præcision og Smart-Farming-løsninger.

Ved hjælp af en svanehalstrækstang med mellemramme og separat løfteværk kan kartoffellæggeren kombineres med alle almindelige aggregater til aktiv jordbearbejdning (rotorhave, fræser).

Det separate løfteværk giver mulighed for et hurtigt skift mellem forskellige jordbearbejdningsaggregater. Jordbearbejdningsaggregatets dybdeføring sker uafhængigt af kartoffellæggeren, hvor læggedybden kan overholdes helt præcist.

Læs også