Stor efterspørgsel på læssemaskiner hos dansk Yanmar-partner

Maskiner A/S er eneimportør og forhandler af Yanmar i Danmark, og hos maskinhandlen i Slagelse er det især en af Yanmars læssemaskiner, som lige nu er eftertragtet.

- Vi er landsdækkende. Også med service og reservedelssalg. Vi stræber altid efter at levere den bedste service, og måske derfor, har vi efterhånden rigtig mange langvarige relationer med både kunder og samarbejdspartnere, siger marketing manager for Maskiner A/S, Mathilde Frandsen.

Maskiner A/S er den danske eneimportør samt salg- og servicepartner af nye entreprenørmaskiner og komprimeringsmateriel fra Yanmar, der er virksomhedens flagskib. Der forhandles også HBM Nobas gradere, Ifor Williams trailere og en lang række udstyr hos maskinhandlen, der har en afdeling i Slagelse.

Det er Finn Pallesen, der holder skansen for Maskiner A/S på Sjælland. Han er distriktschef og har sin daglige arbejdsgang i Slagelse-afdelingen. 

I landbrugets interesse

- Lige nu er det især læssemaskiner, der efterspørges. Vi har en stor læsser, som vi kan sætte en forlænget arm på, og som har rigtig godt udsyn. Det gør en stor forskel, når der skal stables halm eller læsses foderblander, siger Finn Pallesen.

Han taler om en læsseren V120: High-Lift fra Yanmar, som der har en række fordele, og som Maskiner A/S har distributions- og serviceaftale på.

- Vi har en stor læsser, som vi kan sætte en forlænget arm på, og som har rigtig godt udsyn. Det gør en stor forskel, når der skal stables halm eller læsses foderblander.

Finn Pallesen

- Den kan nå op over en fodermixer. Den har også god løftehøjde uden teleskop. Kunden kan spare vedligeholdelse af et teleskop og få meget bedre udsyn. Den er kompakt og kan bruges til all-round opgaver, siger han.

Det er især det gode udsyn, der er afgørende for maskinens praktiske anvendelse i landbruget. Det opnås blandt andet med en konisk læsseramme. Desuden forårsager armen ikke blinde vinkler, som kunne have være til gene i det daglige arbejde. 

4,16 meters løftehøjde, 7,4 ton tung og Deutz Diesel motor

Yanmar V120 henvender sig primært til landbruget, da den har en løftehøjde på hele 4,16 meter. Det har ingen andre i den maskinstørrelse. Den har en kraftfuld Deutz motor med 101 hestekræfter, der giver både skubbekraft og løftekapacitet. 

I landbruget er der brug for en pålidelig maskine med stor løftehøjde, som kan klare det hårde arbejde året rundt. Læsseren har et let og blødt styretøj, som gør det nemt at manøvrere rundt på både små og store pladser. 

Maskinen har et meget blødt og sensitivt hydrauliksystem - og en elektrisk gaspedal, der giver en hurtig acceleration. 

En af de største styrker

Virksomheden er fremme i skoene, når det gælder de nye maskiner, men er også godt med, når det gælder brugte maskiner.

- Vi er sindssygt gode til brugte maskiner til landbruget. Det her værksted er absurd god til at klargøre brugte maskiner. Og en maskine er altså ikke klar, før den er pudset, siger Finn Pallesen.

Mange af de brugte maskiner kommer ind i bytte for noget andet, og her er det meget afgørende, at alt er 100 procent i orden, når kunden kommer til afhentning.

- Vi stræber altid efter at præstere både effektivt og ordentligt. Der skal ikke være en finger at sætte på oplevelsen af at handle hos os, påpeger Finn Pallesen.

Læs også