SDK opruster på Sjælland

Siden 2018 har S. D. Kjærsgaard A/S haft showroom og service i Karlslunde. Den nordjyske maskinforretning går nu i gang med at opføre et helt nyt kompetencecenter på et 30.000 kvadratmeter stort areal ud mod motorvejen i Ringsted.

- Vi købte en 15.000 kvadratmeter stor grund af Ringsted Kommune i 2021 og har netop købt nabogrunden på 15.000 kvadratmeter. På det store areal samler vi vores aktiviteter øst for Storebælt, hvor vi opfører et 2.500 kvadratmeter stort kompetencecenter med showroom, faciliteter til salg, service, reservedele samt en afdeling for brugt udstyr, fortæller Palle Kjærsgaard, der er indehaver og tredje generation i S. D. Kjærsgaard med base i Frejlev ved Aalborg.

- Siden 2018 har vi oplevet stigende aktivitet hos vores kunder indenfor landbrug og bygge/anlæg og sammenholdt med, at vores forhandlerområde er blevet udvidet, ser vi et stort potentiale for vækst på Sjælland og i Østdanmark i det hele taget. Vi tror på, at området på sigt vil udgøre omkring halvdelen af S. D. Kjærsgaards omsætning, siger Palle Kjærsgaard. 

Satsningen øst for Storebælt blev dengang bemandet af en enkelt medarbejder. I dag har S. D. Kjærsgaard 12 ansatte på Sjælland, og den positive udvikling ligger til grund for den nye satsning.

- På Sjælland findes en lang række meget store landbrugsvirksomheder og rigtig mange entreprenører. Vi er stolte af, at mange af dem ønsker at arbejde sammen med os. Derfor er det vigtigt, at vi med vores nye center i Ringsted kommer endnu tættere på vores kunder med service, reparation, reservedele og rådgivning i forhold til investeringer i nyt, moderne materiel, forklarer han.

Dækker hele landet

- Vores kunder tjener deres penge i marken eller på byggepladser, så derfor er det afgørende, at vi kan hjælpe dem, når de akut har brug for vores assistance. Med 30 servicebiler placeret rundt om i Danmark er vi aldrig langt væk fra kunderne, og med et nyt kompetencecenter i Ringsted bliver vi en endnu mere attraktiv samarbejdspartner, vurderer Palle Kjærsgaard, der beskæftiger 90 medarbejdere fordelt på virksomhedens fire afdelinger i Frejlev, Vrå i Vendsyssel, Hornslet på Djursland og på Sjælland.

- En stor grund på 30.000 kvm tæt på motorvejen er naturligvis det perfekte udstillingsvindue for os. I første omgang vil vi ikke selv udnytte hele grunden, men den giver os mulighed for fortsat udvikling af området, og så vil jeg ikke afvise, at vi på sigt vil tilbyde andre maskinhandlere eller brancherelaterede virksomheder at etablere sig på området med den synergi, som det kan give, siger Palle Kjærsgaard, der ser frem til at kunne åbne det ny center i Ringsted om et års tid, påpeger han.

 

Læs også