Stensamler går fra lokal til global

Stoneless sælger deres stensamlermaskine til det internationale marked, hvor der i løbet af 2022 er kommet markant flere forhandlere, importører og kunder til – heriblandt i Canada og Japan. Nu er en af målsætningerne at få forhandlere i samtlige tyske delstater.

I 2019 blev den første Stoneless egenudviklede ATV-Stensamler-model solgt på markedet, og sidenhen har det for alvor taget fart for Søren Vestergaard Kristensens forretning i Silkeborg.

Han oplever vækst, og kunderne og importørerne er gået fra at være lokale til globale.

- Vi har solgt flere maskiner i 2022, end vi gjorde året før. Det samlede antal salg ramte ikke forventningen, men vi ser alligevel tilbage på et 2022 med en stigende kurve for antallet af nye forhandlere, importører og kunder, siger Søren Vestergaard Kristensen.

Nye markeder og flere forhandlere

Stoneless har ekspanderet forretningen i løbet af 2022, og nu skal maskinen markedsføres internationalt i endnu højere grad end tidligere. Det sker ved hjælp af importører fra hele verden, hvor man lige nu har forhandlere i Tyskland, Estland, Norge, Sverige, Irland og en importør i Frankrig.

Eksporten er derfor i fuld udvikling, men det stopper langt fra her, lyder meldingen fra Søren Vestergaard Kristensen.

- I forhold til Tyskland har vi forhandlere i Mecklenburg-Vorpommern og Niedersachsen, men der skal skrues ekstra op i år. Målsætningen er, at vi skal ud til samtlige 16 delstater på det tyske marked allerede i foråret.

Forretningsforbindelser i både Canada og Japan

I løbet af året har Stoneless fået nye globale kunder, herunder én fra Canada og sågar en fra Japan, der har købt Stoneless ATV-Stensamleren.

- Vi har fået den første maskine sendt afsted til Canada til en direkte kunde, mens vi har en importør i Japan, der har taget maskinen ind i starten af året.

Om Stoneless

Stoneless har udviklet en maskine til indsamling af marksten i landbruget, hvor man kan klare arbejdet fra sædet af sin ATV. Stensamleren betjenes nemt med en fjernbetjening, der bliver koblet på ATV’en. Der er mulighed for at leje eller købe stensamleren – enten med en ATV eller uden.

Leveringsmulighederne strækker sig til hele verden, mens der herhjemme er mulighed for at søge tilskud. Virksomheden er ejet af Søren Vestergaard Kristensen, der har brugt fire år professionelt på at udvikle produktet.

Læs også