Sætter dobbelt rekord med millionhandel

Da JMM Group og HM Entreprenør for nylig indgik en handel om køb og salg af hele 46 maskiner, var der både tale om købs- og salgsrekord i handlen, hvor et tocifret millionbeløb har skiftet hænder.

Michael Mortensen fra HM Entreprenør er en gammel kending hos Johs. Mortensen Maskiner, og det har været med til at få handlen i hus. Arkivfoto

Den danske Liebherr-forhandler, Johs. Møller Maskiner under JMM Group, der har hovedkontor ved Vojens, men også har to andre afdelinger i Danmark, har eksisteret i 82 år. Men virksomheden har aldrig lavet så stor en handel som den nylige, der sender 46 maskienr til HM Entreprenør i Horsens. 

Der er tale om 31 hjullæssere og 15 gravemaskiner, oplyser Jyske Vestkysten, og handlen er sket ved JMM-afdelingen i Horsens. Og både hos JMM og HM Entreorenør er man godt tilfredse med handlen. 

- Det er simpelthen vores største handel på antal Liebherr-maskiner nogensinde. En fantastisk måde at tage hul på et nyt år, erklærer direktør Leif Rudebeck Petersen hos Johs. Møllers Maskiner A/S, mens Michael Mortensen tilføjer:

- Vi har valgt at handle med Johs. Møllers Maskiner igen, igen og igen. Jeg kan godt lide deres måde at drive forretning på. Det er altid med kunden i centrum, og service er et nøgleord, der hele tiden går igen. Vi har et fantastisk forhold til alle JMM-folkene. Ikke kun dem i salgsafdelingen, men hele vejen til værkførerne og montørerne i marken, siger Michael Mortensen.

Har et særligt forhold

Han føler et særligt forhold til JMM Group, der har leveret maskiner til virksomheden helt siden, at det var hans far, der stod i spidsen for foretagenet.

- Samtidig føler jeg, at vi har et helt særligt forhold til Møller-familien bag JMM-Group. Min far, Ole Mortensen, drev OM Entreprenørforretning og handlede med Johs. Møllers Maskiner i tæt på 50 år. Nu er det os, der gør det med stor glæde. Så det er faktisk et fantastisk forhold, der er gået i arv. Sådan noget forekommer kun, når der er gode relationer. Vi lever begge efter devisen, at et ord er et ord, siger Michael Mortensen.

Han lægger ikke skjul på, at maskinernes brændstoføkonomi også spiller en væsentlig rolle i valget af Liebherr.

- Både gravemaskiner og læssemaskiner har en rigtig fin brændstoføkonomi. Dermed passer de også godt ind i vores grønne miljøprofil, forklarer Michael Mortensen.

Det bekræfter Leif Rudebeck Petersen. 

- Det er en kendt sag i entreprenørbranchen, at Liebherr-konstruktørerne i de senere år har formået at skabe maskiner, der yder mere power, men kræver mindre diesel i tanken. Der er simpelthen markant mere motorkraft for mindre brændstof, og det er naturligvis noget, der tæller både i det grønne regnskab og direkte på bundlinjen, siger siger han.

Til sammen vejer de 46 maskiner 773 tons, og handlen betyder, at HM Entreprenør skifter hele sin maskinpark ud.

Læs også