UltraFlow-tærskecylinder til New Holland CX6 og CH7-tærskere

I 2020 lancerede New Holland UltraFlow-tærskecylinderen på CX7- og CX8-mejetærskerne. UltraFlow-cylinderen er stort set siden lanceringen solgt på alle mejetærskerne i Danmark. Til kommende høstsæson tilbydes UltraFlow-tærskecylinderen også til CX6- og CH7mejetærskerne, der fra de større modeller, har vist sig at være en god investering.

- Det er de 112 kg ekstra egenvægt, færre og forskudte tærskeslagler, som gør UltraFlow til et særdeles godt valg af tærskecylinder. Cylinderen sikrer et bedre afgrødeflow i tærskeren ved højere svinghjulseffekt og de færre og det forskudte slaglemønster, giver bedre kerneudskilning fra halmen, Tonny H. Grønne, sales manager Hay & Harvest, New Holland Agriculture fra CNH Denmark A/S. UltraFlow har ifølge producenten en særlig positiv effekt ved høst af fugtige afgrøder, som diverse frøgræsarter, rug og havre, som vi generelt ser i de nordeuropæiske lande.

UltraFlow-tærskecylinderen har forskudte slagler, der egner sig til alle små kerner, og som kan konfigureres til høstarbejde i mange forskellige afgrøder. UltraFlow giver en mere ensartet afgrødestrøm, mindre støj i kabinen, et reduceret brændstofforbrug samt færre blokeringer. Kapaciteten er op til 15 procent bedre sammenlignet med standardtærskecylinderen.

- Vi ser frem til at få de mindre maskiner i marken og igen og få bekræftet designets egenskaber på CX6- og CH7-metærskerne. Vi havde jo i sæson 2022 en CH7.70-mejetærskere med UltraFlow-tærskecylinder i Danmark, der blev testet op i mod en CH7.70 med standard-tærskecylinder. Testen synliggjorde effekten af UltraFlow-designet, med en mere jævn og roligere tærskning samt en merkapacitet på op til hele 15 procent samt en brændstofreduktion på op til 8 procent, fortæller Tonny H. Grønne, sales manager, New Holland Agriculture fra CNH Denmark A/S, og fortsætter:

- Det er de 112 kg ekstra egenvægt, færre og forskudte tærskeslagler, som gør UltraFlow til et særdeles godt valg af tærskecylinder. Cylinderen sikrer et bedre afgrødeflow i tærskeren ved højere svinghjulseffekt, og de færre og det forskudte slaglemønster giver bedre kerneudskilning fra halmen. UltraFlow har en særlig positiv effekt ved høst af fugtige afgrøder, som diverse frøgræsarter, rug og havre, som vi generelt ser i de nordeuropæiske lande, forklarer han.

Gode testresultater i Danmark

UltraFlow-tærskecylinderen blev lanceret i 2020, og i 2021 blev UltraFlow gjort tilgængelig på CX7-mejetærskerserien, som er en rystemaskine og smallere end CX8, og derfor kræver lidt andre dele for at passe ind i bredden.

Her blev samme effekt tydelig igennem høstsæsonen og konsolideret på CX8-tærskeren ved test også i Danmark med op til 12 procent mere kapacitet i forhold til standard-tærskecylinderen.

- Til sæson 2023 blev designet videreudviklet til også at strække sig til New Holland CX6- og CH7-mejetærskerserierne. Disse har en lidt mindre diameter på 600 millimeter i forhold til de 750 millimeter cylindre i CX7- og CX8-serierne. Men egenskaberne er de samme, og det er faktisk uden at beskadige flere kerner eller halmen, påpeger Tonny H. Grønne, og fortsætter:

- Det er i sig selv en meget positiv nyhed, og også grunden til at New Holland Danmark går standard med UltraFlow-designet. Man skal mange år tilbage i tiden for at finde den slags designændringer på vitale dele i de konventionelle mejetærskere med så stor effekt og udbytte, slutter han.

Læs også