Tim opdaterer de røde vogne

De nyeste Tim-vogne, der triller ud fra fabrikken i Thyregod i 2023, er opdateret på flere punkter. De er som standard forberedte til montage af bremsekit.

Stort set alle med tilknytning til landbruget har på et eller andet tidspunkt kørt med en Tim-vogn. De røde vogne har mere en seks årtier på bagsmækken, og selv om der er langt fra de oprindelige vogne med træbund og træsider til 2023-modellens materiale- og teknikvalg, har de mere til fælles end den røde farve.

Det mest epokegørende i en ny opdatering er, at Tim-vognene som standard er forberedte til montage af et bremsekit. Bremsekittet er udviklet for at give kunderne mulighed for at kunne købe en relativ billig standardvogn med solide enkeltbremser, men senere opdatere den til en anden bremsetype eller kombibremser, hvis det måtte blive nødvendigt.

- For at gøre det ekstra nemt at anvende kittet, leveres alle Tim-vogne nu med en række beslag og forberedte features, så det er nemt at eftermontere den ekstra bremsekreds, uden at der skal ske modificeringer, anboringer, påsvejsninger af beslag med mere. Det bevarer dens oprindelige kvalitet og overfladebehandling af chassiset, samtidigt med at eventuelt kommende lovgivning kan overholdes, og/eller gensalgsprisen hæves, forklarer Kurt Gjødsbøll, der har ansvaret for salget af Thyregods Tim-vogne i samarbejde med forhandlerne.

Læs også