WekoAgro Machinery overtager sønderjysk maskinfirma

John Høier Christensen har solgt Lundtofte Maskinservice i Tobøl til WekoAgro Machinery, som dermed styrker forretningen i det vest- og sønderjyske.

WekoAgro Machinery overtager Lundtofte Maskinservice i Tobøl. Samtidig tilbydes kunderne udvidet produktsortiment ogservice indenfor græsudstyr, kartoffel- og vandingsmaskiner, lyder det i en pressemeddelelse fra WekoAgro.

Konkret fusionerer Tobøl, der ligger nær Holsted, Bramming og Ribe, med afdelingerne i Hoven og Bording, som blandt andet har fokus på vanding i WekoWater.

WekoWater arbejder med store markvandingsprojekter i samarbejde med sine underleverandører. Lige fra projektering, brøndboring, pumper, rør til valg af vandingsmaskine. Samtidig er WekoAgro eneimportør af en indtrækningsmaskine fra svenske Rosenqvists og har importrettighederne til Pivotmarkvanding fra Zimmatic.

Det nye medlem af WekoAgro-familien passer derfor særdeles godt ind, fordi Lundtofte Maskinservice er stærk på markvandingsmaskiner, vandingsanlæg og komponenter hertil. Således tilføres koncernen også flere kompetente medarbejdere, og tværfagligheden styrkes yderligere, mener WekoAgro.

Rettidig omhu

- Jeg har solgt nu, fordi jeg synes, det er rettidig omhu, ligesom hvis der var tale om et generationsskifte. Desuden kan jeg som daglig leder i Tobøl fortsat bruge min erfaring og viden til at rådgive kunderne - uanset om der er tale om mobile vandingsmaskiner eller indtræksmaskiner fra firmaer som Agrometer, Scanregn eller Fasterholt. Vi har det mest erfarne mandskab inden for vandingsanlæg. Endelig fortsætter vi med at forhandle, servicere og reparere, det vi plejer, for eksempel Lundtofte Truck, GEA/Mullerup og BM Silo. Desuden er der også en del smedearbejde, siger den nu tidligere ejer af Lundtofte Maskinservice John Høier Christensen:

- Med købet af Lundtofte Maskinservice, der har været kåret som gazellevirksomhed flere gange, forventer vi at komme mere på banen i Vest- og Sønderjylland indenfor vand, græs og kartofler. Medarbejderne har forstand på det, de arbejder med, og John Høier Christensen fortsætter som daglig leder. Den lokale forankring bibeholdes. For mig har det været vigtigt, at vi udøver samme tilgang til service, og at der er muligheder for nye markedsandele, tilføjer Tom Myrdal, adm. direktør i WekoAgro.

Med købet af Lundtofte Maskinservice, der har været kåret som gazellevirksomhed flere gange, forventer vi at komme mere på banen i Vest- og Sønderjylland indenfor vand, græs og kartofler. Medarbejderne har forstand på det, de arbejder med, og John Høier Christensen fortsætter som daglig leder. Den lokale forankring bibeholdes. For mig har det været vigtigt, at vi udøver samme tilgang til service, og at der er muligheder for nye markedsandele

Tom Myrdal, adm. direktør, WekoAgro

Om WekoAgro

WekoAgro Machinery sælger og servicerer nye og brugte landbrugsmaskiner.

Blandt andet er WekoAgro importør af maskiner til jordbearbejdning, plantebeskyttelse, såning, kartoffeloptagning/sortering, vandings- og transportløsninger samt udstyr til græsbehandling.

Virksomheden er eneimportør af maskiner fra tyske Horsch og Annaburger samt engelske Standen, svenske Rosenkvists og belgiske AVR.

Derudover har man også importrettighederne til Pivot markvanding fra Zimmatic.

Læs også