bannerPos

To nye trailersprøjter i mellemklassen

John Deere, der er verdens største producent af sprøjter, har et stort udvalg af trailersprøjter, blandt andet R900i-serien og de selvkørende sprøjter i R4100-serien. Med de nye R700i-modeller flytter John Deere en række teknologier fra disse modeller til mellemklassesprøjter.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
25-06-2020 15:35
John Deere har udviklet to nye trailersprøjter i mellemklassen til R700i-serien.

Tendensen inden for sprøjter til plantebeskyttelse er ikke kun større tankvolumen og længere bomme. Landmænd og maskinstationer efterspørger også større nøjagtighed, reduceret brug af kemikalier og mere komfort, når sprøjterne skal fyldes og betjenes.

John Deere, der er verdens største producent af sprøjter, har et stort udvalg af trailersprøjter, blandt andet R900i-serien og de selvkørende sprøjter i R4100-serien. Med de nye R700i-modeller flytter John Deere en række teknologier fra disse modeller ned i segmentet for mellemklassesprøjter.

Det er blandt andet det afprøvede PowrSpray-system med dobbelt kredsløb, der mindsker fyldningstiden, forbedrer sprøjtetildelingen og øger nøjagtigheden.

R732i og R740i leveres med tankkapaciteter på henholdsvis 3.200 og 4.000 liter og bomme fra 18 til 30 meter. R700i-serien er udstyret med PowrSpray med to hydraulisk drevne pumper på separate kredsløb.

De selvspædende fyldepumper fylder opløsningstanken med op til 600 liter/min i løbet af syv minutter, mens sprøjtepumpen med 750 liter/min giver et stort output og nøjagtig sprøjtning.

Med dette system er trykreguleringen til sprøjten gjort overflødig. I stedet reagerer mængdedoseringen på ændringer i hastighed og mængde ved at justere hastigheden af pumpen. Den hurtige reaktionstid muliggøres af en hydraulisk drevet pumpe med loadsensing.

Sparer fem procent 

Begge nye sprøjter kan udstyres med et individuelt styresystem til dyser. Denne elektroniske løsning giver mulighed for at spare op til fem procent af omkostningerne for produkter til plantebeskyttelse, hvilket har en værdi på omkring 45 kroner pr. hektar, hvor der er taget udgangspunkt i et landbrug med 500 hektar hvede og med antagelse af en omkostning på 395 kroner pr. hektar til ukrudtsmidler plus 485 kroner pr. hektar til svampemidler.

Andre funktioner omfatter et nyt multifunktion-betjeningshåndtag og Solution-Command-førerplads. Begge dele gør brugeren i stand til at styre sprøjten nemmere og mere bekvemt. Ud over de standardmæssigt integrerede skærme er R700i-seriens sprøjter Isobus-kompatible og kan betjenes med traktorens GreenStar 4240- og 4640-skærme. Alle Precision Ag-applikationer kan anvendes, såsom sektionskontrol, automatisk AutoTrac-styring og AutoTrac Vision.

De nye trailersprøjter fås også med et lukket overførselssystem (CTS - closed transfer system) som udstyr. Det gør det mere sikkert og nemmere at oprette forbindelse fra sprøjtens påfyldningsstation til et hvilket som helst lukket fyldesystem. Dermed undgås kontakt med plantebeskyttelsesvæske, og der gives maksimal sikkerhed til føreren.

Hvordan kommer unge i gang som landmænd?

Topkærgaard i Kasted nord for Århus dannede rammerne, da Favrskovegnens LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterede unge kommende landmænd til møde om generationsskifte og etablering i landbruget.

SLF henter virksomhedsrådgiver hos LandboSyd

SLF har pr. 1. august ansat Henning V. Boldsen som virksomhedsrådgiver. Han kommer fra en lignende stilling hos LandboSyd.

Vestjyllands Andel får fire nye afdelinger

Vestjyllands Andel har udvidet forretningen med fire nye afdelinger fra Bedsted i Thy til Gesten i Sønderjylland.

Spildevand er problemet

Flere medier har bragt historien om, at kvælstof fra landbruget er skyld i iltsvind i de indre danske farvande. Men i virkeligheden er det fosfor fra byernes spildevand (menneskegylle), der er årsagen.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt i Natura 2000-områder

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Årets særlige indsats: Indstil nu

Kender du en svineproducent, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion? Så er det nu du kan indstille ham eller hende til prisen »Årets særlige indsats«.

Travlhed før høst

Det er ikke kun serviceværkstederne, der summer af travlhed før høsten. Også lagerfolkene har travlt med at lægge ekstra stumper på hylderne, så de kan holde deres kolleger i serviceafdelingerne og kunderne forsynede i den travle tid.

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

DeLaval køber milkrite | InterPuls

DeLaval har foretaget yderligere investeringer for fremtidens løsninger inden for mælkeproduktion og service ved at overtage Milkrite | InterPuls fra Avon Rubber.

- Regnvejret redder det økologiske tredje slæt

De seneste dages regn er faldet på et tørt sted for de økologiske græsproducenter.Første slæt, som blev høstet omkring den 18-20 maj, har høj fordøjelighed men kommer til kort på proteinindholdet, viser de første prøver. 
Side 1 af 1872 (37439 artikler)Prev1234567187018711872Next