Klarer selv det meste af vinterklargøringen

Hos Helgenæs Maskinstation udgør vinterklargøringen af maskinerne en vigtig del af det kendskab til maskinerne, der skal til for at kunne udføre et korrekt stykke arbejde for kunderne.

Arbejdsleder Steen Jensen i færd med at adskille og udskifte en kobling på presseren. – Det meste af vinterklargøringen kan vi klare selv, påpeger han. Foto: Bøje Østerlund Ved siden af de løbende opgaver som at levere wrapballer eller for eksempel at flytte halm for en kunde, påtager maskinførerelev Oliver Kristensen sig vinterklargøringen af maskinerne hos Helgenæs Maskinstation. Her skal de knækkede pickupfjedre fra sidste sæsons arbejde, udskiftes. Foto: Bøje Østerlund To af de tre mejetærskere, Helgenæs Maskinstation råder over, er nu vinterklargjort og klar til at rulle ud i det kuperede terræn på Mols og Helgenæs. Alle tre mejetærskere er Hill-side versioner af samme grund. Foto: Bøje Østerlund Efterhånden som halmlageret tømmes, bliver der plads til at opbevare maskiner og gødning derinde. Helgenæs Maskinstation valgte at indkøbe gødning til sine egne arealer i slutningen af 2019, oplyser medejer Ole Jensen. Foto: Bøje Østerlund

En overbelastningskobling på presserens pickup skal skiftes, og der skal monteres nye pickup-fingre, hvor der er nogle, der er knækkede.

Det er blandt opgaverne for maskinførerelev Oliver Kristensen og arbejdsleder Steen Jensen i maskinhuset, mens skoleelev Mads Høgh Stadager er ved at læsse en halmvogn med wrapballer, der senere skal leveres til en rideskole.

- Vinter kan vi jo ikke kalde det, siger medejer Ole Jensen fra Helgenæs Maskinstation.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også