Maskinpartner opkøbt af fynsk maskinforretning

Kragmann A/S i Middelfart har overtaget Maskinpartner i Vejle, der ligeledes er forhandler af New Holland og Kverneland.

MASKINFORRETNING Kragmann A/S er nu gået over Lillebæltsbroen for at opkøbe en kollega. Middelfart-virksomheden har overtaget samtlige aktier og aktiviteter i Maskinpartner A/S i Vejle, der ligeledes er autoriseret forhandler af New Holland-produkterne og Kvernelands redskabsprogram.

- Forretningen i Vejle har været presset, nok især efter udtrædelsen af en medejer og nedlæggelsen af afdelingen i Billund for snart et par år siden. Imidlertid har Maskinpartner et rigtigt godt navn og omdømme, og derfor sagde min købmandsnæse, at det kunne være et oplagt køb som et led i udviklingen af vores virksomhed, siger indehaver og direktør Jesper Kragmann til LandbrugSyd.   

Han understreger, at begge virksomheder fortsætter som hidtil med de samme medarbejdere og hver sit cvr-nummer.

 Mental barriere ved Lillebælt

- Vi får et stort fælles område, der dækker hele Fyn og Østjylland fra Horsens og nedefter, hvor vi kan bruge vores sælgere og servicemedarbejdere på en bedre måde, end vi gør i dag, siger den fynsk maskinhandler og tilføjer, at Maskinpartner og Kragmann har hver deres dna, som vil blive bibeholdt.

Derudover nævner han som begrundelse for overtagelsen, at der altid har været en mental barriere ved Lillebælt omkring service, og den kommer man om ved at have en lokation på begge sider af bæltet.

- Og for Vejle-forretningen har vi med købet løftet en gældsbyrde væk, så der nu igen bliver råderum til øgede aktiviteter.

 Åben for flere muligheder

Jesper Kragmann afviser ikke, at der kan ske flere opkøb i fremtiden i maskinbranchens stærke strukturudvikling i disse år.

- Vi er åbne for alle muligheder. Om det er overtagelser, fusioner eller leverandøraftaler. Fyn er fin, men for lille, plejer jeg at sige. Derfor vil gerne være større og mere attraktive, og her har vi taget det første skridt.

- Det giver flere strenge at spille på, måske også på forhandlerfronten, siger Jesper Kragmann, der tidligere havde en stor international aktivitet som eksportgrossist-virksomhed.

- Det er på det nærmest slut. Markedet for eksport af landbrugsmaskiner er stort set forsvundet, så vi begrænser os til import af nyere, brugte maskiner.

Med de 14 ansatte i Maskinpartner i Vejle og 28 hos Kragmann i Middelfart vil den samlede medarbejderstab være på 42 ansatte.

Læs også