bannerPos

Nye JCB-traktorer med avanceret affjedring

To nye JCB Fastrac-traktorer er netop lanceret på Agritechnica-udstillingen. Traktorerne har flere udstyrsmuligheder som for eksempel JCB Advanced Suspension. Her topmodellen Fastrac 8330. Foto: Jacob Lund-Larsen

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
12-11-2019 15:53
JCB, der importeres af Nicolaisen & Larsen A/S i Danmark, præsenterer en ny version af JCB 8000-serien.

En ny version af JCB 8000-traktorserien, der er udstyret med hydraulisk dobbeltvirkende affjedring for og bag kaldet »JCB Advanced Suspension«, er for første gang vist på Agritechnica-udstillingen.

Med udgangspunkt i de veletablerede funktioner på flagskibsserien Fastrac med Command Plus kan de nye Fastrac 8290 og 8330 nu operere tungere udstyr med større stabilitet, alt imens maskinerne tilbyder føreren endnu bedre komfort.

Traktorernes hk-områder er uændrede ved 209 kW (280 hk) og 250 kW (335 hk) ved nominel hastighed og stiger til 228 kW (306 hk) og 260 kW (348 hk) under fuld belastning og motorerne overholder Stage V-kravene.

Mere udstyr på Fastrac 8000-serie

De to nye JCB Fastrac-traktorer har flere udstyrsmuligheder som for eksempel JCB Advanced Suspension, ligesom traktorerne nu har en tilladt stigning på 13 procent i driftsvægt (bruttovægt på 18.000 kg), bagdækkenes lastkapacitet er fordoblet til 5.000 kg, hvilket gør traktorerne mere nyttige for transportopgaver, nye ultrafleksible dækmuligheder i VF-kategori til yderligere øget trækkraft og ny tomgangsstop og udvidet 600 timers serviceintervaller for at holde omkostningerne nede.

Tilbage i 1991 introducerede JCB den første fuldt affjedrede traktor med stålspiral og teleskopisk dæmper på frontaksel og hydraulisk påbagaksel. Det blev videreudviklet i 2014 med aktivt hydraulisk forakselophæng til Fastrac 4000-serien.

De kombinerede akselophængskonstruktioner giver bedre førerkomfort, mere produktive arbejdshastigheder i marken, og den stabilitet og akselstyring, der kræves til højhastighedsopgaver.

JCB Advanced Suspension er nu standardudstyr på Fastrac 8290 og 8330.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next