Statsministeren har ikke håndteret coronakrisen godt nok

Formanden for Dansk Maskinhandlerforening (DM), Jens-Aage Jensen, kunne i dag på foreningens virtuelle generalforsamling konstatere, at statsminister Mette Frederiksen ikke har håndteret coronakrisen godt nok.

- Danmark befinder sig i en alvorlig krise. En ny bølge af coronavirus spreder sig over landet og vores normale liv er indskrænket. Mennesker og virksomheder lider. Livsværk er gået tabt, og stadig flere danskere frygter at miste deres job. Da virussen ramte Danmark i foråret, reagerede vi hurtigt i fællesskab.

- Det kan vi alle være stolte af, sagde Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening, på foreningens virtuelle generalforsamling i dag på Comwell i Middelfart, og fortsatte:

- I dag står vi et andet sted. De fleste har indset, at coronasituationen kommer til at være en del af vores hverdag i 2020 og 2021. I stedet for at leve i frygt for coronaen, skal vi tage vores forholdsregler og efterleve retningslinjerne, vi bliver præsenteret for. Det er en svær opgave, som vi skal løse sammen. Og vi skal gøre det ved inddragelse af de politiske partier i folketinget.

Kritik af statsministeren

I formandens mundtlige beretning kom han også ind på statsministerens håndtering af coronakrisen.

- Hun har vist sig ude af stand til at forvalte den tillid, som Folketinget viste hende i foråret, da coronaen ramte Danmark. Selv om vi alle knytter håb til de mange forlydender om vacciner, som nu testes verden over, så vil følgerne af covid-19 trække spor i en del år fremover.

- Ledigheden for september ligger nu 32.900 højere end den gjorde i februar 2020, umiddelbart inden landet blev ramt af covid-19. Hoteller, restauranter, turismen og mange andre erhvervsdrivende kæmper for deres liv. Jeg tror ikke, vi har set de sidste konkurser eller opsigelser i kølvandet på covid-19.

- Der ligger en stor opgave foran os med at få en sund økonomi i Danmark, for det er forudsætningen for et sundt velfærdssamfund. Det er jo egentligt ret simpelt. Pengene skal tjenes, før de kan bruges. Og vi kan vist roligt konstatere, at med den nuværende politiske situation, bliver det ikke nemmere at være maskinhandler og landmand.

Maskinbranchen vil gerne tage stafetten

- I Bruxelles er forhandlingerne om EU’s nye budget i gang, og et meget vigtigt parameter er selvfølgelig, hvordan landbrugsstøtten kommer til at se ud de næste syv år. Den vil helt sikkert blive reduceret, konstaterede formanden.

- Men det bliver spændende at se, hvor stor en andel, der vil blive hægtet op på miljø og grønne krav. Maskinbranchen vil gerne tage stafetten og gå forrest, men det skal være en faktabaseret disposition og ikke baseret på følelser.

Læs hele reportagen fra den virtuelle generalforsamling i morgen i Effektivt Landbrug Weekend eller i aften kl. 21.15 på vores app »LandKiosken«.

Læs også