bannerPos

Statsministeren har ikke håndteret coronakrisen godt nok

- Danmark befinder sig i en alvorlig krise. En ny bølge af coronavirus spreder sig over landet og vores normale liv er indskrænket. Mennesker og virksomheder lider. Livsværk er gået tabt, og stadig flere danskere frygter at miste deres job. Da virussen ramte Danmark i foråret, reagerede vi hurtigt i fællesskab, sagde Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-11-2020 10:29
Formanden for Dansk Maskinhandlerforening (DM), Jens-Aage Jensen, kunne i dag på foreningens virtuelle generalforsamling konstatere, at statsminister Mette Frederiksen ikke har håndteret coronakrisen godt nok.

- Danmark befinder sig i en alvorlig krise. En ny bølge af coronavirus spreder sig over landet og vores normale liv er indskrænket. Mennesker og virksomheder lider. Livsværk er gået tabt, og stadig flere danskere frygter at miste deres job. Da virussen ramte Danmark i foråret, reagerede vi hurtigt i fællesskab.

- Det kan vi alle være stolte af, sagde Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening, på foreningens virtuelle generalforsamling i dag på Comwell i Middelfart, og fortsatte:

- I dag står vi et andet sted. De fleste har indset, at coronasituationen kommer til at være en del af vores hverdag i 2020 og 2021. I stedet for at leve i frygt for coronaen, skal vi tage vores forholdsregler og efterleve retningslinjerne, vi bliver præsenteret for. Det er en svær opgave, som vi skal løse sammen. Og vi skal gøre det ved inddragelse af de politiske partier i folketinget.

Kritik af statsministeren

I formandens mundtlige beretning kom han også ind på statsministerens håndtering af coronakrisen.

- Hun har vist sig ude af stand til at forvalte den tillid, som Folketinget viste hende i foråret, da coronaen ramte Danmark. Selv om vi alle knytter håb til de mange forlydender om vacciner, som nu testes verden over, så vil følgerne af covid-19 trække spor i en del år fremover.

- Ledigheden for september ligger nu 32.900 højere end den gjorde i februar 2020, umiddelbart inden landet blev ramt af covid-19. Hoteller, restauranter, turismen og mange andre erhvervsdrivende kæmper for deres liv. Jeg tror ikke, vi har set de sidste konkurser eller opsigelser i kølvandet på covid-19.

- Der ligger en stor opgave foran os med at få en sund økonomi i Danmark, for det er forudsætningen for et sundt velfærdssamfund. Det er jo egentligt ret simpelt. Pengene skal tjenes, før de kan bruges. Og vi kan vist roligt konstatere, at med den nuværende politiske situation, bliver det ikke nemmere at være maskinhandler og landmand.

Maskinbranchen vil gerne tage stafetten

- I Bruxelles er forhandlingerne om EU’s nye budget i gang, og et meget vigtigt parameter er selvfølgelig, hvordan landbrugsstøtten kommer til at se ud de næste syv år. Den vil helt sikkert blive reduceret, konstaterede formanden.

- Men det bliver spændende at se, hvor stor en andel, der vil blive hægtet op på miljø og grønne krav. Maskinbranchen vil gerne tage stafetten og gå forrest, men det skal være en faktabaseret disposition og ikke baseret på følelser.

Læs hele reportagen fra den virtuelle generalforsamling i morgen i Effektivt Landbrug Weekend eller i aften kl. 21.15 på vores app »LandKiosken«.

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next