Traktorsalget er ikke påvirket af coronakrisen

Selvom coronakrisen har sat et negativt fingeraftryk på både det danske og internationale samfund, er traktorsalget for marts måned ikke påvirket – tværtimod. Case IH er tilbage på førstepladsen for marts måned.

Traktorsalget er stigende i marts måned med 13,5 procent. Sidste år blev der solgt 155 traktorenheder og i år er salget stedet til 176 solgte traktorenheder.

Coronakrisen har ikke umiddelbart sat sit negative fingeraftryk på traktorstatistikken, men coronakrisen kan få indflydelse på salget i april og maj, da flere traktorfabrikker i Europa er lukket lige nu. Flere fabrikker har de sidste par dage meldt ud, at de formentlig starter produktionen igen ultimo april, hvis sundhedsmyndigheder giver tilladelse hertil.

I dag blev traktorstatistikken offentliggjort for marts måned og det blev Case IH, der løb af med førstepladsen foran John Deere og Massey Ferguson.

Fendt fører med 10 over Case IH

Salget for marts måned ser således ud: Case IH 38 solgte traktorer, John Deere 34, Massey Ferguson 23, New Holland 20, Fendt 19, Valtra 19, Claas 16, Deutz-Fahr 5 og Same 1.

Case IH Puma 240 CVX og Fendt 724 Vario er Danmark mest solgte traktormodeller med hver 22. Claas Axion 870 er nummer to med 13, efterfulgt af John Deere 8370R med 12 enheder.

For første kvartal er det Fendt, som er Danmarks mest solgte traktor med 84. Case IH indtager andenpladsen med 74, efterfulgt af John Deere med 60, Massey Ferguson med 48, New Holland med 43, Valtra med 37, Claas med 36, Deutz-Fahr med 16, Kubota med 2 og Same med 1.

Læs alt om traktorsalget og se de uddybende tabeller for traktorsalget i morgen i Effektivt Landbrug eller på vores app »LandKiosken« i aften kl. 21.10.

Læs også