bannerPos

A.P. Jørgensen:: Vores teams kan slukke mange ildebrande samtidigt

Jim Thygesen, administrerende direktør ved A.P. Jørgensen.

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
05-06-2019 06:27
A.P. Jørgensen er en af Danmarks ældste maskinforretninger og har udviklet sig sammen med landbruget for at kunne yde den service, som landbruget har brug for. Derfor har forretningen år tilbage valgt at have mere end én specialist i hvert team i forretningen, og det betyder fleksibilitet og større sikkerhed for kunderne.

- Det har altid været en del af virksomhedens DNA, at vi skal kunne servicere vores kunder – uanset om det er juleaften eller en sen nattetime. Derfor er vi en stor forretning med 40 ansatte, som fordeler sig på administration, salg, værksted og lager, fortæller Jim Thygesen, administrerende direktør ved A.P. Jørgensen.
- Vi har topmoderne lagerautomater til vores mange tusinde reservedele, som styres af dygtige lagermedarbejdere. Derudover har vi en administration, en salgsafdeling med ekspertise indenfor vores produkter samt et værksted delt i tre specialeområder; traktor-, grønt- og smedeværksted. Så alt i alt har vi specialister i hvert team i vores forretning, derfor kan vi slukke mange ildebrande samtidigt.

Værkstedet er skruet godt sammen
På værkstedet har A.P. Jørgensen inddelt montørerne i de tre specialeområder, og hvert team består af kompetente og ikke mindst engagerede medarbejdere, som brænder for faget.
-  Det er vigtigt for os, at vores montører brænder for deres område og får mulighed for at dygtiggøre sig ved kurser, efteruddannelser m.m. Dermed ikke sagt, at vores montører kun kan arbejde med deres speciale, for vi har også den fleksibilitet, at vi kan hjælpe hinanden på tværs, når det er nødvendigt. Det giver vores kunder en større sikkerhed, så de ikke holder stille i længere tid, forklarer Ib Ibsen, værkfører ved A.P. Jørgensen.
For Ib Ibsen og værkførerkollegaen Allan Klinge er det desuden vigtigt, at montørerne får lov til at arbejde med det, de gerne vil.
-  Nogle vil gerne arbejde med traktorer og læssemaskiner, mens andre måske hellere vil specialisere sig med en LEXION mejetærsker eller en JAGUAR finsnitter”, fortæller Ib Ibsen og pointerer, at der i sæson er behov for, at montørerne hjælper der, hvor der er travlt, så alle opgaver kan blive løst.

Følger udviklingen
A.P. Jørgensen er en af de ældste maskinforretninger i Danmark og kan dateres tilbage til 1896, hvor det var en smedje inde i Ribe beliggende tæt på Ribe Domkirke. Her skoede man heste, lavede smedearbejde og udførte meget arbejde for landbruget. Da hestens kræfter i landbruget blev erstattet af motorens hestekræfter, valgte forretningen at rette sit fokus mod landbrugsmaskiner, hvor de i dag sikrer kunderne med service, stort reservedelslager, lejemaskiner, softwaresystemer til at lave optimale mark- og foderstofplaner samt specialistteams.
- Vores område bærer præg af de sidste 10 års udvikling, hvor landbrugene er blevet større, og man effektiviserer. Derfor har landbrugene også tidligt outsourcet meget markarbejde til maskinstationerne, så landbruget kunne specialisere sig i at lave mælk, og maskinstationerne kunne specialisere sig i at passe markerne, fortæller Jim Thygesen.
I maskinforretningens lange historie er værdierne, som de altid har været:
- Vi har respekt for vores kunder, og vi føler også, at de har respekt for os. Det sætter vi pris på, og det er en af kernestenen for os, afslutter Jim Thygesen.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next