bannerPos

Dyrenes Beskyttelse: Ingen kampagner mod pelsproduktion for nu

Dyrenes Beskyttelse vil have pelsproduktion forbudt i Danmark, primært af dyrevelfærdsmæssige grunde. Foreningen ser dog ingen grund til at føre kampagne imod produktionen lige nu. Arkivfoto

AF: VICTOR JUUL GRØNBÆK

23-09-2020 15:30
Dyrenes Beskyttelse ser corona-smitten af 20 minkfarme i Nordjylland som endnu et argument for, at man bør fremskynde et forbud mod pelsproduktion i Danmark. Men organisationen vil ikke føre kampagne lige nu.

På trods af at tiden kunne synes at være moden til at få søsat en kampagne for at få Danmark til at følge en stor del af Europa og forbyde pelsproduktion, vil man ikke søsætte noget fra Dyrenes Beskyttelses side.

Ifølge direktør Britta Riis ser man det hverken nødvendigt eller forsvarligt på nuværende tidspunkt.

- Vi går ikke ud med store kampagner i forhold til minkproduktionen på nuværende tidspunkt, men situationen kan hurtigt ændre sig. Der er tale om en industri, der ikke har det godt nu, og der er en masse menneskelige skæbner, der lider under det, siger Britta Riis.

Mønster i Europa

Hun tror dog, at den seneste tids udvikling sætter gang i debatten om den danske minkproduktions fremtid igen.

Baggrunden er, at mange europæiske lande inden for de seneste år har valgt at indføre forbud mod pelsdyravl. Det gælder lande som England, Østrig, Norge, Belgien, Luxembourg, Serbien, Slovakiet, Tjekkiet, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Tyskland, Slovenien og Bosnien Herzegovina.

Hos Dyrenes Beskyttelse ser man et mønster i Europa. Senest med fredagens afstemning i Polen om at forbyde pelsproduktion i landet.

- Det, vi ser i Europa, er, at landene falder som dominobrikker i forhold til at etablere forbud mod pelsproduktion. Polen var det seneste eksempel, hvor man med meget stor majoritet tog beslutningen (som nu skal behandles i Senatet i Polen, red.). Polen er desuden en stor producent, så det har en klar betydning i forhold til markedet, fortæller hun.

Tendens

Ifølge Britta Riis har mange af modeindustriens trendsættere indstillet kollektioner med animalsk pels takket være et stort lobbyarbejde fra dyrevelfærdsorganisationer i Europa.

Desuden mener hun, at den relativt store veganertrend og spørgsmål som »hvad bruger vi dyrene til?« har været med til at bane vej for de mange forbud på tværs af Europa.

Lige nu er Danmark dog nødt til at handle hurtigt og effektivt i forhold til den smitte med corona, der har ramt 20 minkfarme i Danmark, mener Britta Riis.

- Vi mener i Dyrenes Beskyttelse, at man burde gøre som i Holland. De har taget konsekvensen af udbruddet og slået hårdt ned på det. De havde et forbud i forvejen, men Covid-19 har blot fremskyndet forfaldsdatoen.

- Vi står desuden med et stort samfundsmæssigt problem i og med, at det har vist sig, at minken smitter mennesker og omvendt – men ingen af os ved endnu, præcis hvordan, siger hun.

Går ud over sundhed

Direktøren tilføjer, at det har nogle samfundsmæssige konsekvenser, som virker uoverskuelige og danner reservoirer af Covid-19-smitte. Det, mener hun, er dybt problematisk i forhold til vores sundhedssystem.

victor@agrinews.dk
telefon +45 23 74 12 37

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next